Brazovskis: «Krājbankas» darījumi veikti atbilstoši normatīviem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visi darījumi pēc AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») darbības apturēšanas veikti atbilstoši ierobežojumiem un prasībām, šodien pēc tikšanās ar Saeimas Reformu partijas deputātiem teica Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis.

Viņš šodien atbildējis gan uz Reformu partijas, gan uz «Vienotības» deputātu detalizētajiem jautājumiem par «Krājbankas» darījumiem.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» iepriekš ziņoja, ka novembra beigās jau pēc tam, kad bija apturēta «Krājbankas» darbība, no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas «Krājbankas» konta pārskaitīti līdzekļi uz viņas kontu citā kredītiestādē. Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šodien žurnālistiem izteicās, ka līdzīgs gadījums kā ar Pulkinenu esot bijis arī ar Liepājas domes līdzekļiem.

Brazovskis skaidroja, ka pēc «Krājbankas» darbības apturēšanas bija jāveic darījumi, kas bija jau sākti un ievadīti sistēmā. «Ir cilvēki, kam darījumi sistēmā nebija,» skaidroja FKTK priekšsēdētāja vietnieks.

Žurnālisti Brazovski izvaicāja arī par viņa amatpersonas deklarāciju. Tā rāda, ka pērn Brazovskis nopelnījis 50 983,91 latu, taču viņam nepieder nekādi īpašumu, un uzkrājumi bankā ir 1065,63 lati. FKTK priekšsēdētāja vietnieks paskaidroja, ka mantiskie labumi pieder sievai, proti, viņai pieder divi dzīvokļi - viens, kas ir dzīvesvieta, un otrs, kas saņemts mantojumā no mātes. Savukārt bankā ir noguldīti arī 7000 eiro (4900 lati). Laulātajiem ir noslēgts laulību līgums, papildināja Brazovskis.

Viņš savas izredzes tikt pārvēlētam FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā vērtē «pusi uz pusi». Rīt uz parlamentu viņš neplāno doties, un Saeimas balsojumu viņš sagaidīs savā darbavietā.

Brazovskis FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā tika iecelts 2000.gada oktobrī, otro reizi šajā amatā parlaments viņu apstiprināja 2006.gada oktobrī.

Viņa pilnvaru termiņš beidzas šomēnes.

Kā ziņots, rītdienas Saeimas sēdē balsojumu par Brazovski FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā varētu izšķirt apvienības «Saskaņas centrs» deputāti. «Saskaņas centram», «ļoti iespējams», būs brīvais balsojums un diskusijas par to, kā rīkoties, frakcijā turpināsies arī ceturtdien no rīta, aģentūrai LETA sacīja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Brazovskim atbalstu sola «Vienotība», Reformu partija un atsevišķi Zaļo un zemnieku savienības deputāti. Provizoriskās aplēses rāda, ka par viņu varētu balsot apmēram 40 Saeimas deputātu.

Brazovska ievēlēšanai nepieciešams saņemt vairākumu no parlamenta sēdē klātesošo deputātu balsīm

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu