Surogātpasts septembrī: Mišela Obama izsniedz naudu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmajā rudens mēnesī Kaspersky Lab analītiķi novēroja surogātpasta īpatsvara pieaugumu e-pasta datplūsmā par 2,3% salīdzinājumā ar augustu, šim rādītājam sasniedzot 72,5%.

Vienlaikus trīskāršojusies pikšķerēšanas vēstuļu daļa un veido 0,03%. Bet paziņojumu ar kaitīgām datnēm daudzums septembrī izrādījās vēl mazāks nekā iepriekšējā mēnesī – 3,4% no visiem e-pastiem.

Pilnveidojot sociālās inženierijas paņēmienus, ļaundari bieži izmantoja lielu komercsabiedrību nosaukumus un slavenu cilvēku vārdus vai mēģināja gūt labumu no sarežģītās ekonomiskās situācijas.

Tādējādi par vienu no neparastākajām kļuva tipisku «loterijas» paziņojumu izplatīšana pašreizējā ASV prezidenta sievas Mišelas Obamas vārdā. Amerikas pirmā lēdija it kā informēja interneta lietotājus par to, ka viņi ir kļuvuši par Baltā nama fonda finansējuma ieguvējiem.

Foto: Publicitātes foto

Septembrī būtiskas pārmaiņas notikušas to valstu sarakstā, kurās visbiežāk nostrādā e-pasta antivīruss. Šeit atkal «izceļas» Vācija, kas atrodas pirmajā vietā, pievienojot augusta rādītājam gandrīz 6%. Savukārt astoņus mēnešus pēc kārtas līderpozīcijas ieņēmušās ASV septembrī ir nonākušas astotajā vietā.

«Mūsu prognozes apstiprinājās: uzņēmējdarbības aktivizēšanās septembrī ir ieviesusi pārmaiņas mēneša laikā internetā izplatītā surogātpasta veidos. Nedaudz samazinājies kaitīgo un krāpniecisko sūtījumu daudzums, bet ir parādījušies jauni sociālās inženierijas paņēmieni,» stāsta Kaspersky Lab vecākā surogātpasta analītiķe Marija Namestņikova. «Tomēr mēs ar izbrīnu konstatējām, ka uzbrukumu īpatsvars banku un finanšu institūcijām turpina samazināties. Visticamāk, tā ir pagaidu tendence, jo tieši šis sektors tradicionāli ir kibernoziedznieku visgardākais kumoss.»

Vairāk par situāciju surogātpasta jomā septembrī lasiet jaunajā pārskatā tīmekļa vietnē www.securelist.com vai spiežot uz saites resursos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu