Kawasaki veltījums planētas bīstamākajām sacīkstēm (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par planētas bīstamākajām un pārgalvīgākajām sacensībām pilnīgi noteikti var dēvēt International Isle of Man TT (Tourist Trophy), kas ik gadu notiek Īrijas jūrā esošajā Menas salā.

Sacīkstes, kas norit apmēram 60 kilometrus garā trasē pa šaurām, līkumotām ielām un koplietošanas ceļiem, katru gadu pulcē tūkstošiem motosporta entuziastu un simtiem pārgalvīgu sportistu.

Trasei nav īpaša aprīkojuma un drošības zonu, kur izslīdēt, ja sanāk apgāzties, tomēr braucējus tas neattur no saviem dzelzs rumakiem izspiest absolūti visu, kas vien iespējams. Vidējais ātrums šeit pārsniedz 200 kilometrus stundā, bet maksimāli motocikli trasē pārvietojas pat ar 320 kilometriem stundā. To, cik riskantas ir International Isle of Man TT sacīkstes, parāda statistika - kopš 1907. gada, kad notika pirmās šāda veida sacensības, šeit bojā gājuši 237 sportisti.

Šogad, pieminot šo pasākumu, japāņu motociklu ražotājs Kawasaki izlaidis īpašu modeļa Ninja ZX 6R ielas modifikāciju, ar kuru droši varētu stāties uz starta «vīru» salas sacensībās.

Motociklam ir četru cilindru dzinējs, kura jauda pie 13 500 apgriezieniem minūtē sasniedz 137 zirgspēkus. Auto mērogos tas nav daudz, taču, ņemot vērā, ka Ninja ZX 6R sver tikai 192 kilogramus, tas ir sasodīti ātrs. Motociklam ir trīs saķeres kontroles režīmi, kā arī pazeminātas jaudas braukšanas režīms, kad prāts nevelk uztrakām darbībām.

Cik Kawasaki Ninja ZX 6R maksās Latvijā, pagaidām nav zināms.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu