Atlaistu advokātu dēļ atlikta «Pussy Riot» apelācija (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa līdz 10.oktobrim atlikusi pankgrupas «Pussy Riot» lietas izskatīšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo viena no trim grupas dalībniecēm atlaidusi savus advokātus, raksta «Daily Telegraph».

Notiesātā Jekaterina Samuceviča tiesas sēdes sākumā paziņoja, ka atlaidusi trīs savus advokātus. Šādas viņas rīcības iemesls esot bijušas «nesaskaņas», kuru raksturu viņa sīkāk neatklāja.

Trīs «Pussy Riot» dalībniecēm augustā tika piespriests divu gadu cietumsods.

Aktīvistes šo tiesas lēmumu pārsūdzēja, un apelācijas izskatīšana bija paredzēta šodien, 1.oktobrī.

Baznīca negaidīti atbalsta apžēlošanu

Ar negaidītu paziņojumu šajā nedēļas nogalē klajā nāca Krievijas Pareizticīgo baznīcas pārstāvji, norādot, ka «Pussy Riot» būtu pelnījušas apžēlošanu, ja viņas paustu nožēlu par savu rīcību.

Pirms tam ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, kurš paziņoja, ka trijotnes tālāka turēšana cietumā būtu «neproduktīva».

22 gadus vecā Nadežda Tolokoņņikova, 24 gadus vecā Marija Aļohina un 30 gadus vecā Jekaterina Samuceviča tika arestētas martā pēc tam, kad vienā no Maskavas katedrālēm sarīkoja uzstāšanos, lūdzot Dievmāti Mariju izglābt Krieviju no Vladimira Putina, kurš divas nedēļas vēlāk tika pārvēlēts uz trešo termiņu prezidenta amatā. Tērpušās maskās, meitenes izlauzās līdz baznīcas altārim, kur izpildīja skaņdarbu «Dievdzemdētāja, padzen Putinu». Augustā trīs grupas dalībnieces tika notiesātas uz diviem gadiem cietumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu