Maskavā skatīs «Pussy Riot» apelācijas prasību (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas tiesā šodien tiks izskatīta pretrunīgi vērtētās krievu pankgrupas «Pussy Riot» apelācijas prasība.

Tiesas sēde sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika, un tās norise tiešraidē tiks pārraidīta internetā.

Tā kā tiesa no jauna neizskatīs visu lietu, iespējams, ka savu spriedumu tā paziņos jau šodien.

Advokāti: labākais scenārijs - par pusgadu mazāks cietumsods

Taču, kā atzīst apsūdzēto aizstāvji, «mums praktiski nav cerību, ka spriedums tiks mainīts. Lielākais, uz ko varam cerēt, ir cietumsoda samazināšana par pusgadu.»

Apsūdzētajām ļauts piedalīties apelācijas prasības izskatīšanas sēdē.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Divi gadi cietumā

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu