Miris Horvātijas parlamenta spīkers Boriss Šprems

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas parlamenta spīkers Boriss Šprems svētdien nomira 56 gadu vecumā slimnīcā ASV Teksasas štata Hjūstonas pilsētā, kur viņš kopš augusta ārstējās no vēža, paziņoja parlaments.

Šprems pagājušā gada 22.decembrī tika ievēlēts par parlamenta spīkeru pēc viņa Sociāldemokrātiskās partijas (SDP) uzvaras pērn notikušajās parlamenta vēlēšanās.

Spīkers slimoja ar plazmas šūnu vēzi. Viņam tika izdarīta operācija Zagrebā, bet divus mēnešus pēc tam slimība atgriezās un viņš tika hospitalizēts Hjūstonā.

Šprems, kurš beidzis Zagrebas Universitātes Juridisko fakultāti, no 2005. līdz 2007.gadam bija toreizējā valsts prezidenta Stipes Mesiča personāla vadītājs.

Viņš ir bijis arī parlamenta vicespīkera, parlamenta Aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja un Zagrebas pilsētas domes priekšsēdētāja amatos, kā arī bijis Horvātijas automobiļu kluba ģenerālsekretārs un apdrošināšanas kompānijas «Aurum» valdes loceklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu