Rinkēvičs Ņujorkā pārrunā sadarbības iespējas ar Kuveitu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piektdien Ņujorkā tikās ar Kuveitas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru šeihu Sabahu Halidu al Hamadu al Sabahu (Sabah Khalid Al-Hamad Al-Sabah) un pārrunāja sadarbības iespējas ar Kuveitu, vēsta Ārlietu ministrija.

Sarunā abu valstu diplomāti apliecināja interesi attīstīt abpusēji izdevīgu sadarbību, īpaši ekonomikā. Rinkēvičs informēja kolēģi par Latvijas potenciālu tādās jomās kā pārtikas ražošana, tūrisms un citās.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra līgumtiesiskās bāzes stiprināšanas nepieciešamību. Latvija cer, ka spēkā varēs stāties ar Kuveitu parakstītie līgumi - dubultnodokļu konvencija un gaisa satiksmes līgums. Latvijas Ārlietu ministrija vēlas aktivizēt politiskās konsultācijas ar Kuveitas diplomātiem. Abi ārlietu ministri izteica apņemšanos strādāt pie investīciju aizsardzības līguma noslēgšanas.

Ministri pārrunāja enerģētikas politikas jautājumus. Rinkēvičs informēja par Baltijas reģionam aktuāliem enerģētikas projektiem un sadarbības iespējām šajā sfērā. Rinkēvičs arī ielūdza šeihu apmeklēt Latviju vizītē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu