Politiskās pārmaiņas arābu pasaulē nākušas par labu terorismam (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Politiskās pārmaiņas un satricinājumi, kas skāruši arābu pasauli, nākuši par labu terorismam un noziedzībai, trešdien paziņojis Arābu iekšlietu ministru padomes vadītājs Mohameds Ben Ali Koumane.

«Terorisma sludinātāji (..) guvuši labumu no drošības deficīta [reģionā]. Ieroču un sprāgstvielu izplatība atļāvusi teroristiem tikt pie nāves un iznīcības instrumentiem,» arābu valstu drošības dienestu amatpersonu terorismas veltītās sanāksmes laikā Tunisā norādījis Koumane.

Arābu iekšlietu ministru padome tika izveidota 1982.gadā ar Arābu līgas atbalstu. «Kopš pagājušā gada arābu reģions pieredzējis politiskās pārmaiņas, kas novedušas pie akūtas drošības krīzes, kas cieši saistīta ar noziedzības palielināšanos,» norādīja Koumane.

Situācija drošības jomā arvien pasliktinās, un tā izrādījusies «auglīga augsne visa veida noziegumiem», viņš piebilda, sevišķi norādot uz organizēto noziedzību, nelegālo migrāciju, cilvēku un narkotiku kontrabandu.

Pēdējo mēnešu laikā daudzas arābu valstis skāris vardarbības vilnis, kurā tiek vainoti radikālie islāmisti. Sevišķi tas sakāms par Tunisiju, Lībiju un Ēģipti, kur tautas sacelšanās dēļ pagājušajā gadā tika gāzti ilgi valdījuši diktatori.

Šomēnes arābu valstis satricināja arī protesti pret ASV tapušo antiislāmisko filmu «Musulmaņu nevainība», kurā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu