Atklāts jauns Eiropas ātrgaitas datu pārraides kanāls (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien vadošo Latvijas, Vācijas un Krievijas telekomunikāciju uzņēmumu – «Lattelecom», «Deutsche Telekom» un «MegaFon» – augstākās vadības pārstāvju klātbūtnē Latvijas Satiksmes ministrijā tika oficiāli atklāts kopīgi realizētais datu pārraides ceļš Baltic Highway, kas nodrošinās augstākās kvalitātes datu pārraidi caur Baltijas valstīm, Poliju un Vāciju ar pagarinājumu uz Krievijas reģionu. Par to portālu TVNET informēja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību konsultante Ieva Aile.

Būtiski uzlabojumi

Kā norāda «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, «realizētais projekts sniegs klientiem visā Latvijā iespēju izmantot ātrāku un kvalitatīvāku ārzemju interneta lapu pārlūkošanas iespēju.

Savukārt uzņēmējiem tā būs kvalitatīvāka datu pārraides iespēja, kas ļaus tiem izstrādāt jaunus, Rietumeiropas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm domātus interneta e-pakalpojumus.

Baltic Highway projekts ir būtisks esošās Latvijas telekomunikāciju infrastruktūras papildinājums, kurš dos ne tikai komerciālus ieguvumus, bet arī ļaus piedalīties datu pārraidē starp tādiem tirgiem kā Krievija, Āzija un arī Eiropa."

Bez kavēšanās

Baltic Highway ir visīsākais datu pārraides ceļš, kas savieno Krieviju ar Vāciju, nodrošinot, ka dati praktiski bez kavēšanās nokļūst no Frankfurtes Maskavā un otrādi. Jaunizveidotais datu pārraides maršruts Baltic Highway ir alternatīva esošajiem Ziemeļu pārraides ceļam Krievija – Somija – Zviedrija – Vācija un Dienvidu ceļam caur Ukrainu.

«Kopā ar sadarbības partneriem «Lattelecom» un «MegaFon» esam veiksmīgi izbūvējuši jaunu optisko kabeli, kas caur Baltijas valstīm un Poliju savieno ar Vāciju. Ceram, ka mūsu klienti būs apmierināti ar ātrumu, jaudu un minimālu aizturi datu pārraidē,» apgalvo «Deutsche Telekom International Carrier Sales & Solutions» vecākais viceprezidents Holgers Magnusens.

Augstākās kvalitātes optiskās šķiedras kabelis

Baltic Highway ir augstākās kvalitātes optiskās šķiedras kabelis, kas stiepjas caur Baltijas valstīm un Poliju, nodrošinot datu pārraidi starp Krieviju, Āzijas valstīm un Vāciju. Datu pārraides ātrums ir nx10 Gb/s. Kvalitatīva un ātra datu pārraide tiek nodrošināta ar modernas un plaši izmantotas tehnoloģijas – datu uzglabāšanas un izguves paņēmiena (DWDM) – palīdzību.

Kā norāda «MegaFon» korporatīvo klientu nodaļas direktors Jevgēņijs Čermašencevs, «MegaFon» turpina iekarot savu vietu starptautiskajā operatoru tirgū. Dalība jauna, īsāka datu pārraides kanāla izveidē starp Eiropu un Krieviju ir iespēja piedāvāt klientiem labākus pakalpojumus, nodrošināt tīkla dublēšanu un stabilāku citu maršrutu ekspluatāciju.

Unificēts korporatīvajiem klientiem paredzētais tīkls ļaus starptautiskajiem korporatīvajiem «MegaFon» klientiem labāk pieslēgties savām ārvalstīs esošajām filiālēm. Īsāks attālums līdz starptautiskajām IP datu apmaiņas sistēmām garantē, ka dati tiek nosūtīti ar minimālu nobīdi, bet interneta izmantošana fiksēto un mobilo sakaru lietotājiem kļūst daudz ērtāka.»

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu