Microsoft varētu sodīt par interneta pārlūkprogrammām (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigantam «Microsoft» varētu tikt piemērota soda nauda par tā nespēju nodrošināt patērētājiem izvēles iespējas attiecībā uz interneta pārlūkprogrammu lietošanu, pirmdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) konkurences komisārs Hoakins Almunija.

Kā vēstīts, Eiropas Komisija (EK) jūlijā sāka jaunu izmeklēšanu pret «Microsoft» šajā lietā.

Lai izvairītos no ES sankcijām 2009.gadā, «Microsoft» piekrita operētājsistēmas «Windows» lietotājiem Eiropā līdz 2014.gadam nodrošināt «izvēles logu», piedāvājot tiem iespēju izvēlēties citu interneta pārlūkprogrammu «Internet Explorer» vietā.

Taču šis izvēles logs nebija pieejams, kad «Microsoft» 2011.gada februārī klajā laida jaunu «Windows 7» labojumu paketi, liedzot aptuveni 28 miljoniem cilvēku iespēju izvēlēties sev tīkamāko interneta pārlūkprogrammu.

Atvainojās par kļūdu

«Microsoft» jūlijā atvainojās par šo «tehnisko kļūdu», solot to novērst.

Tomēr kopš tā laika nekāds progress nav bijis vērojams.

Problēma nav novērsta

Almunija pirmdien paziņoja, ka problēma nav novērsta, tā pastāv jau vairāk nekā gadu, un esot skaidrs, ka EK nepieciešams rīkoties.

Kā ziņots, EK kompānijai «Microsoft» 2008.gadā piesprieda soda naudu 899 miljonu eiro apmērā par kompānijas nespēju pildīt 2004.gadā pret «Microsoft» noteikto pretmonopola lēmumu.

Šī soda nauda «Microsoft» piespriesta papildus jau iepriekšējam sodam 497 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu