KNAB veic kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā (87)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pirmdienas vēlā vakarā veic kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, apstiprināja Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Ušakova preses sekretāre Kononova pastāstīja, ka domes vadība nav informēta par iemesliem šādai rīcībai, sacīja Kononova. «Jocīgi, ka tas notiek nakts melnumā, čeka stilā. Cerams, kādreiz uzzināsim iemeslu,» teica Ušakovs. Tāpat viņa rīcībā neesot informācijas, vai kāds ir aizturēts.

«KNAB par kratīšanas veikšanu iepriekš ir paziņojis, un klāt atrodas RD juristi,» teica Kononova un norādīja, ka kratīšana tika sākta pirms pāris stundām, pēc darba dienas beigām. Ušakova preses sekretāre arī informēja, ka otrdien, 18.septembrī pulksten 9.30 Rīgas domē notiks preses brīfings par notikušo.

Ārija Stabiņa
Ārija Stabiņa Foto: LETA

KNAB komentāru pagaidām nav.

Mājokļu un vides departaments izveidots 2009.gadā, apvienojot Komunālo un Vides departamentu, kā arī pārņemot pašvaldības aģentūras «Rīgas mājoklis» funkcijas. Departamenta galvenās funkcijas ir palīdzības sniegšana dzīvokļa jautājumu risināšanā, pašvaldības dzīvojamo māju, tostarp sociālo māju, apsaimniekošanas pārraudzība, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu organizēšana.

Departamentu vada Anatolijs Aļeksejenko (GKR). Departamentam ir četras pamatpārvaldes - Dzīvokļu pārvalde, Apsaimniekošanas pārvalde, Vides pārvalde un Kapsētu pārvalde.

Atgādināsim arī lasītājiem, ka KNAB ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kurai saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumu noteiktas konkrētas funkcijas korupcijas novēršanā un apkarošanā; kā arī politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu izpildes kontrole.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu