«Europride» laikā krogi un bāri neplāno celt cenas (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar 2015.gadā plānoto lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienību pasākumu «Europride» Rīgas krogos un bāros cenas netiks celtas, liecina veiktā krogu un bāru aptauja.

«B-Bāra» direktors Armands Mednieks sacīja, ka «B-Bārs» priecājas par jebkuru pasākumu, kas notiek Rīgā. Cenas netiks celtas, jo, kā pierādīja Rīgā notikušais pasaules hokeja čempionāts 2006.gadā, tas neesot bijis pareizs lēmums. «Kritās gan pārdošanas apjomi, gan apmeklētāju skaits,» teica Mednieks.

Viņš gan nevarēja pateikt precīzi, par cik tieši kritās pārdošanas apjomi un apmeklētāju skaits, taču piebilda, ka tas bija ievērojams - vairāk nekā uz pusi, salīdzinot ar laiku pirms hokeja čempionāta.

Restorāna «Ostas skati», vīna bāra «Garage», «Experience Cafe» un restorāna «Kitchen» līdzīpašnieks Jānis Jenzis sacīja, ka jebkurš starptautisks pasākums, kas Rīgai piesaista daudz tūristu, no uzņēmējdarbības viedokļa ir labs un atbalstāms.

«Celt cenas nav plānots, jo pasākums tāpat varētu dot papildu ieņēmumus viesnīcām, restorāniem, kafejnīcām, bāriem, naktsklubiem, veikaliem un citiem tirgotājiem,» neprecizējot ieņēmumu apjomu, skaidroja Jenzis.

Viņš akcentēja, ka, piemēram, «Go Blond» gājiens esot pierādījis, ka daži uzņēmīgi cilvēki var noorganizēt pozitīvu, priecīgu pasākumu, kuru apmeklē ārvalstu tūristi un kas nonāk pasaules mediju redzeslokā.

Tāpēc viņš pauda cerību, ka «Europride» pasākums izvērtīsies par pozitīvu un veiksmīgu pasākumu, no kura iegūs gan uzņēmēji, gan pasākuma dalībnieki.

Kā ziņots, Rīga ir ieguvusi tiesības 2015.gadā organizēt vienu no lielākajiem Eiropas valstu Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienību (LGBT) pasākumu «Europride».

Rīga šādas tiesības ieguvusi konkurējot ar tādām pilsētām kā Barselona, Milāna un Mančestera. Latvijas LGBT un viņu draugu apvienībai «Mozaīka», kas tika dibināta 2006.gadā, un organizējusi vairākus praidus, kā arī iedibinājusi Baltijas Praida konceptu, uzskata šo vēsti par lielu sasniegumu.

«Europride» Rīgā 2015.gadā varētu pulcēt vairākus tūkstošu dalībnieku no dažādām valstīm.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu