Krievijas tiesa noraida prasību kompensācijai no «Pussy Riot» (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Maskavas tiesa piektdien noraidīja kādas pareizticīgās prasību pret pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, no kurām prasības iesniedzēja vēlējās piedzīt kompensāciju par morālajām ciešanām.

Šī ir pirmā civilprasība pret «Pussy Riot» dalībniecēm, kas Krievijā izskatīta tiesā.

Prasības iesniedzēja Irina Ruzankina pati gan neatradās baznīcā, kad «Pussy Riot» sarīkoja savu ārkārtīgi pretrunīgi vērtēto akciju, par ko pankgrupas dalībniecēm tika piespriests divu gadu cietumsods.

Kā norādīja Ruzankina, viņa noskatījusies notikušā videoierakstu un viņai ciešanas izraisījis tas, ka «Pussy Riot» dalībnieces esot apgānījušas baznīcas tradīcijas.

Prasīja 519 latu kompensāciju

Tādēļ Ruzankina vēlējās piedzīt no «Pussy Riot» dalībniecēm 30 000 rubļu (519 latu) lielu kompensāciju.

Taču tiesa atzina, ka prasības iesniedzējas advokāti nav varējuši pierādīt, ka pankgrupas rīcība būtu Ruzankinai izraisījusi morālas vai fiziskas ciešanas.

20.septembrī tiesa skatīs vēl divas civilprasības pret «Pussy Riot». Šīs prasības iesnieguši divi kādas konservatīvas organizācijas aktīvisti. Viņu pārstāvētā organizācija jau iepriekš rīkojusi kampaņas pret šo pankgrupu.

Rada dziesmu par Putina padzīšanu

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Maskavas tiesa pagājušajā mēnesī piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, ir aizbēgušas no Krievijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu