Femen aktīviste - krusta zāģētāja aizbēgusi uz Franciju (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas sieviešu aktīvistu kustības «Femen» dalībniece, kura nesen izpelnījās pretrunīgu vērtējumu, Krievijas grupas «Pussy Riot» atbalstam nozāģējot milzīgu krustu Kijevas centrā, no Ukrainas aizbēgusi uz Franciju, ziņo newsru.com.

Aktīvistu grupa «Femen» ir skandalozi slavena ar protesta akcijām, kurās sievietes piedalās ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu.

«Femen» pārstāves no Ukrainas norāda, ka nolēmušas savu biedreni no valsts «evakuēt», baidoties, ka viņai par krusta zāģēšanu varētu draudēt arests.

Jāatgādina, ka aktīviste, mediju pārstāvjiem noraugoties, Kijevas centrā ar motorzāģi nozāģēja milzīgu krustu. Šāda akcija notika Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» atbalstam, kuras trīs dalībnieces par Putinu kritizējošas dziesmas izpildīšanu uz altāra kādā no Maskavas katedrālēm notiesātas uz trīs gadiem cietumā.

Visu diennakti izseko slepenie dienesti

«Femen» apgalvo, ka pēc krusta zāģēšanas akcijas meitenei sākuši sekot Ukrainas drošības dienesti.

«Divu nedēļu laikā kopš krusta gāšanas akcijas Inna Ševčenko cauru diennakti atradās uzraudzībā, viņas mājas pagalmu bija okupējuši Ukrainas drošības dienesta pārstāvji. Organizācijas padomē tāpēc tika pieņemts lēmums negaidīt viņas arestu, bet evakuēt mūsu aktīvisti Ševčenko uz Parīzi darba turpināšanai,» teikts «Femen» paziņojumā.

Filmas sižeta cienīga bēgšana

Organizācijas pārstāves apgalvo, ka evakuācija notikusi filmām cienīgā manierē - Ševčenko no sava dzīvokļa izbēgusi slepus cauri balkonam. Pēc tam viņa iesēdusies automašīnā, kura esot atrāvusies no vajātājiem un aizvedusi meiteni uz tuvējo staciju.

Pēc krusta nozāģēšanas Ukrainas milicija ierosināja lietu par huligānismu, taču neviens cilvēks aizturēts netika un apsūdzības nevienam netika izvirzītas.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu