Norvēģijā grāmatā apkopoti 7000 Breivīka sūtīti epasti (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijā pirmdien iznākusi grāmata, kurā apkopoti vairāk nekā septiņi tūkstoši notiesātā masu slepkavas Andersa Bēringa-Breivīka sūtītu epastu, raksta «Ria Novosti».

Epastus savācis un grāmatā vienkopus apkopojis Kjetils Stormarks - ārštata žurnālists, kurš īpaši specializējis Breivīka biogrāfijas un noziegumu atspoguļošanā.

Žurnālists neatklāj, kādā veidā pie Breivīka rakstītajām vēstulēm ticis.

Autors norāda, ka viņa mērķis ir cilvēkiem ilustrēt Breivīka dzīvi pirms 22.jūlija traģēdijas, parādīt, ar ko viņš kontaktējies un kā šausminošajam noziegumam gatavojies.

Jāpiebilst, ka arī pats Breivīks atklājis, ka jau drīzumā plāno ķerties pie biogrāfiskas grāmatas rakstīšanas. Tās nosaukums būšot «22/7», un tajā viņš solījis patiesību par gatavošanos noziegumam, kā arī detaļas, kuras neesot atklājis pat policijai.

Masu slepkava, kuram aizvadītajā nedēļā tiesa piesprieda maksimālo cietumsodu - 21 gadu cietumā, paudis, ka netic grāmatas publicēšanai Norvēģijā, tomēr kāda no Eiropas izdevniecībām viņa darbu gan varētu izdot.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu