Pirmās skolas dienas rītā rindas pēc ziediem (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Gandrīz katram skolēnam pirmajā skolas dienā ir līdzi ziedi, ar kuriem sveikt skolotājas. Bērni saviem pedagogiem dāvā asteres, mārtiņrozes, gladiolas, saulespuķes un citus rudens ziedus. Septembra pirmā darba diena tradicionāli ir viens no karstākajiem laikiem ziedu tirgotājiem.

Turpināts

Portāls TVNET pārliecinājās, ka rindas pie puķu pārdevējiem ir ne tikai pirmdienas rītā, bet bija arī svētdienas pēcpusdienā un vakarā.

Puķu cenas pirmdienas rītā un svētdienas vakarā ir līdzīgas kā pirms dažām dienām.

Ziedi pirmajai skolas dienai iegādājami no dažiem desmitiem santīmu līdz pat 5-10 latiem.

Protams, lielākajās puķu tirgotavās, piemēram, Saktas ziedu tirdziņā, ir arī dārgāki pušķi, taču to pircēji vairumā gadījumu nav bērni.

Visaktīvākā tirdzniecība šorīt notiek ap pulksten 8. Tad ziedus steidz iegādāties ne tikai skolēnu, bet arī bērndārznieku vecāki. Vairums mammu mazākajiem bērniem iegādājas nelielus ziedu pušķīšus, bet vecākās atvases tiek pie izmēros lielākām puķēm, piemēram, gladiolām.

Ap pulksten 10 ziedu pārdošanas aktivitāte pamazām noplok un atgriežas ierastajā ritmā. Taču pārdevēji modrību nezaudē - viņu pieredze liecina, ka arī pirmās skolas dienas pusdienlaikā un pēcpusdienā pieprasījums pēc ziediem ir augstāks nekā citās dienās.

Dažviet pie ziedu veikaliem un tirdzniecības vietām pat izveidojas pircēju rindas.

Taču pārdevēji rīkojas ātri un klienti ātri vien tiek pie kārotā ziedu pušķa.

Pirmdienas rītā Rīgā ziedus tirgo ne tikai floristikas veikalos un tirgos, bet dažviet arī uz ielas. Izskatās, ka par noieta trūkumu nevar sūdzēties - ziedus garāmejot iegādājas ne viens vien pilsētnieks.

Ziedus iegādājas jau svētdienas vakarā

Arī svētdienas pēcpusdienā pie Meža kapiem esošajās ziedu tirgotavās valdīja neparasti liela rosība. Te ziedus iegādājās ne tikai kapu kopiņu dekorēšanai, bet arī pirmās skolas dienas vajadzībām.

Vairākas tirdziņā sastaptās ģimenes sarunā ar portālu TVNET stāstīja, ka pirmajā septembra svētdienā atbraukušas uz kapiem, lai atcerētos savus mirušos tuviniekus, un pie viena nolēmušas iegādāties arī ziedus, ko pirmdienas rītā pasniegt bērnu skolotājām.

Daudzi pērk rudenīgus asteru pušķus

Visgarākās rindas izveidojās pie nelieliem, bet krāsainiem un skaistiem asteru pušķīšiem. Tāpat daudzi izvēlējās gladiolas un dālijas. Mazāk populāras šķita mārtiņrozes un lilijas.

Skolotājai dāvinās ziedus un pašu izvēlētu grāmatu

Pēc ziediem bija atnākušas arī vairākas jaunietes. Klases biedrenes TVNET atklāja, ka labi pazīst savu klases audzinātāju un zina, ka viņas mīļākie ziedi ir samtenes.

Tāpēc skolnieces savākušas no katra klasesbiedra pa latam un par šo naudu nopirkušas ne tikai krāšņu samteņu pušķi, bet arī pirmajam septembrim atbilstošu grāmatu.

«Mūsu mīļā skolotāja noteikti priecāsies! Pirms tam vēl ierakstīsim grāmatā katrs kādu vēlējumu – viņa būs sajūsmā,» meitenes dalījās savās cerībās.

Ziedus pērk lielveikalos

Svētdien aktīva ziedu tirdzniecība notika arī lielveikalu puķu veikalos. Pārdevēji teica, ka šogad pirmajai skolas dienai ļoti daudz ģimeņu pērk dažādus ziedu pušķus.

Ļoti iecienīti esot rudenīgo puķu pušķi par 2-3 latiem.

Portāls TVNET vēl saulainu un patīkamiem iespaidiem bagātu pirmo skolas dienu!

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu