Dombrovskis: SC jūt, ka viņu pozīcijas ir vājas (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Rīgas domes aizliegums partijai «Vienotība» Rīgas svētku laikā uzstādīt partijas telti ir uzskatāma par «Saskaņas centra» (SC) politisko cīņu, taču tās metodes ir nekorektas, - LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis norādīja, ka pašreizējās «Vienotības» un SC attiecības ir pietiekami sarežģītas. «Acīmredzot SC jūt, ka viņu pozīcijas ir vājas», ja jau izmanto administratīvos resursus citu partiju politiskās darbības ierobežošanai, norādīja premjers.

Uz jautājumu, vai ir normāla politisko partiju uzstāšanās šādos publiskos pasākumos un arī pilsētas svētku laikā, Dombrovskis sacīja, ka šāda tendence pēdējos gados ir vērojama arvien vairāk, un nevienā citā pašvaldībā «Vienotība» nekādus ierobežojumus neesot izjutusi.

Jau ziņots, ka partija «Vienotība» saņēmusi trīs Rīgas pašvaldības atteikumus telts uzstādīšanai Rīgas centrā Rīgas svētku laikā. Pirmais aizliegums izteikts par partijas «Vienotība» pieteikto vietu Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, kur tradicionāli telts tikusi uzstādīta iepriekšējo pasākumu, tajā skaitā, Rīgas svētku laikā. Atkārtotā iesniegumā «Vienotība» piedāvājusi citu pasākuma norises vietu – Smilšu ielā 20, blakus Kara muzejam, bet arī šī vieta atteikta, jo tā atrodas «tiešā Rīgas svētku tuvumā».

Trešo aizliegumu «Vienotība» saņēma par sākotnēji ar domes darbiniekiem saskaņoto pasākuma norises vietu Jēkaba laukumā.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova iepriekš norādīja, ka visas trīs partijas «Vienotība» izvēlētās vietas telts uzstādīšanai bijušas izvēlētas Rīgas svētku norises maršrutos, tāpēc arī saskaņošana atteikta.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu