Baņķieris: maz ticams, ka eirozonas krīze kļūs nekontrolējama (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējamība, ka ilgstošā eirozonas valstu parādu krīze varētu kļūt nevadāma un nekontrolējama, nav lielāka par 30%, šodien preses konferencē sacīja Krievijas bankas «VTB24» prezidents un valdes priekšsēdētājs Mihails Zadornovs.

«Eiropas līderi nevar neatrisināt šīs problēmas. Ir pilnīgi skaidrs, kāda rīcība ir nepieciešama, un es uzskatu, ka brīdī, kad uz likmes būs eirozonas nākotne un draudēs eirointegrācijas procesa atkrišana atpakaļ par kādiem 15 gadiem, Eiropas valstu līderi būs spiesti atrisināt problēmas un attiecīgie lēmumi tiks pieņemti,» uzskata Zadornovs.

Viņaprāt, eirozonas parādu krīzes risinājums ir ne tikai vienota monetārā politika, bet arī vienota fiskālā politika visā eirozonā, un lēmums par to tikšot pieņemts.

«Monetārā politika jau tagad ir vienota, bet fiskālā - nē. Vienota fiskālā politika nozīmē gan nodokļu, gan valsts tēriņu sistēmas unifikāciju visā Eiropā un uz to ir jāvirzās,» skaidroja Zadornovs.

Tāpat Krievijas baņķieris uzskata, ka neviena no eirozonas valstīm nepametīs un netiks izslēgta no eirozonas. «Institucionāli tas nav iespējams, jo tas nozīmētu eirozonas sabrukumu un Eiropas līderi to nepieļaus,» uzskata Zadornovs.

Viņš piebilda, ka Krievijas finanšu grupa «VTB» jau 2011.gada oktobrī paredzēja tādu scenāriju, ka eirozonas parādu krīze kļūst nevadāma, tāpēc izstrādāja rīcības scenāriju šādam gadījumam, samazinot visus iespējamos riskus.

Banka «VTB24» iekļauta finanšu grupā VTB un specializējas fizisko personu, individuālo uzņēmēju un mazo uzņēmumu apkalpošanā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu