Ušakova atļauju diskotēkai apstrīdēs administratīvajā tiesā (233)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne tikai Rīgas mērs atļāvis, bet nu arī šodien Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs parakstījis atļauju festivāla «Jaunais vilnis» nakts diskotēkas norisei rīt, 27.jūlijā, 11.novembra krastmalā. Sīkākus paskaidrojumus, kāpēc atļauja izsniegta tikai aptuveni diennakti pirms pasākuma, Rīgas domē sniegt nevēlējās. Tikmēr biedrība «Demokrātiskie patrioti» gatavi vērsties administratīvajā tiesā, lai apstrīdētu Ušakova atļauju, apelējot pie noteikumu neievērošanas.


(Pievienots video.)

Arī Rīgas izpilddirektors paraksta atļauju

«Tā ir parasta prakse, jo organizatoriem jāveic milzums dažādu saskaņojumu. Šajā gadījumā likumā nav noteikts termiņš, kad atļauja jāizsniedz - teorētiski tas var notiks arī piecas minūtes pirms pasākuma,» sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, norādot, ka par kavēkļiem ir jājautā organizatoriem: «Tā ir viņu problēma.»

Ušakovs neievēro noteikumus

«Dodot atļauju rīkot šo diskotēku, N.Ušakovs nav ievērojis Ministru kabineta noteikumus Nr. 456: «Noteikumi par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi» 5.punktu. Šis punkts paredz, ka informāciju par to, ka uz valsts autoceļiem vai pašvaldību ceļiem tiek aizliegta vai ierobežota transportlīdzekļu satiksme, attiecīgais ceļu pārvaldītājs desmit dienas pirms aizlieguma vai ierobežojuma stāšanās spēkā publicē laikrakstā «Latvijas Vēstnesis», kā arī attiecīgajā vietējā laikrakstā, norādot autoceļa posmu, ierobežojuma veidu, termiņu un kontakttālruni. Šādas publikācijas nav,» skaidro juriste.

Brante skaidroja, ka ar tiesiskiem līdzekļiem diskotēku apturēt vairs nav iespējams, jo Administratīvajai tiesai lēmums būtu jāpieņem septiņu dienu laikā, taču juriste pauda pārliecību, ka tiesas lēmums dotu iespēju novērst līdzīgas situācijas nākotnē.

Pieteikumu tiesā Brante plāno iesniegt nākamās nedēļas sākumā.

Krastmalu «dod» par brīvu

Organizatori par pasākuma apmeklēšanu plāno iekasēt ieejas maksu 7,50 latu apmērā, tomēr pašvaldība par 11.novembra krastmalas izmantošanu atlīdzību neprasa, apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova. «Nekad par publisko pasākumu rīkošanu krastmalā nav bijusi piemērota īres maksa,» uzsvēra Kononova.

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova domām, Rīgā vasaras periodā ir nepieciešami vairāki lieli pasākumi dažādām gaumēm, kurus apmeklē gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi. «Jo vairāk saistošu un pēc iespējas dažādāku pasākumu, jo lielāka interese tūristiem apmeklēt,» uzskata Rīgas mērs.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka šo diskotēku translēs tiešraidē un rādīs vairākos atkārtojumos vairāki televīzijas kanāli, tādējādi kopējā auditorija, kas redzēs šo pasākumu un Rīgu, būs vairāk nekā 60 miljoni cilvēku - tā būšot lieliska reklāma Rīgai.

«Mēs nevēršamies pret «Jauno vilni» vai to, ka tiek rīkota diskotēka, bet gan pret to, ka vairāku dienu garumā Rīgas centrā tiek radīti tik nopietni satiksmes ierobežojumi. Diskotēkai Rīgā varēja atrast citu vietu, kas tik ļoti cilvēku pārvietošanos neierobežo. Taisnošanās, ka ik pa laikam notiek kāds gājiens vai pasākums, kura laikā ir vajadzīgi satiksmes ierobežojumi, ir tukšas runas, jo tad parasti satiksme tiek ierobežota uz dažām stundām vai lielākais - uz pusi dienas. Lai radītu tik nopietnus ierobežojumus trīs dienu garumā, būtu vajadzīgs pasākums, kas ir nozīmīgs Latvijas valstij, nevis tikai «Jaunā viļņa» reklāmai un Nila Ušakova popularizēšanai pirms nākamā gada vēlēšanām,» saka Ieva Brante.

Biedrības lēmumu apstrīdēt atļauju diskotēkai veicinājis arī tas, ka diskotēkas apmeklētāju nogādāšanai mājās naktī no 27. uz 28. jūliju tiks nodrošināts sabiedriskais transports. Kā zināms, pašvaldības uzņēmums «Rīgas satiksme» jau tagad saskaras ar nopietnām finanšu grūtībām, un biedrība bažījas, ka ienākumi no ieejas biļetēm nesegs visus diskotēkai vajadzīgos izdevumus.

«Personīgo simpātiju vārdā N.Ušakovs vienpersonīgi ir pieņēmis lēmumu, kas ietekmēs visu galvaspilsētas iedzīvotāju dzīvi un kārtējo reizi padara Rīgas finanšu situāciju vēl nopietnāku,» uzskata biedrība «Demokrātiskie patrioti».

Komentāri (233)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu