«Jaunā viļņa» diskotēkai atļauja vēl nav dota (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gatavojoties festivāla «Jaunais vilnis» diskotēkai, jau šovakar plkst. 22 tiks slēgta satiksme 11. novembra krastmalā, taču pašvaldības atļauja pasākumam vēl nav saņemta, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Pieteikums par «Jaunā viļņa» nakts diskotēkas rīkošanu 11. novembra krastmalā likumā noteiktā kārtībā pašvaldībā iesniegts šā gada 20. jūnijā. To iesnieguši festivāla organizatori - SIA «Dzintara disks».

Atļaujas vēl nav - pasākums rītvakar

Kaut arī diskotēka paredzēta jau rītvakar, vēl šodien atļauja pasākumam nav izsniegta, jo organizatori veic pēdējo saskaņošanu. «Visticamāk, atļauja tiks izsniegta šīs dienas laikā,» informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Organizatori par pasākuma apmeklēšanu plāno iekasēt ieejas maksu 7,50 latu apmērā, tomēr pašvaldība par 11.novembra krastmalas izmantošanu atlīdzību neprasa,

apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova.

«Nekad par publisko pasākumu rīkošanu krastmalā nav bijusi piemērota īres maksa,» uzsvēra Kononova.

Domes pārstāve norādīja, ka par pasākuma apsardzi rūpēsies privāta kompānija, kuras nodrošināšana ir pašu organizatoru kompetencē, savukārt Rīgas pašvaldības policija «strādās kā visos masu pasākumos».

Ušakovs: Jo vairāk pasākumu, jo labāk

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova domām, Rīgā vasaras periodā ir nepieciešami vairāki lieli pasākumi dažādām gaumēm, kurus apmeklē gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi. «Jo vairāk saistošu un pēc iespējas dažādāku pasākumu, jo lielāka interese tūristiem apmeklēt,» uzskata Rīgas mērs.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka šo diskotēku translēs tiešraidē un rādīs vairākos atkārtojumos vairāki televīzijas kanāli, tādējādi kopējā auditorija, kas redzēs šo pasākumu un Rīgu, būs vairāk nekā 60 miljoni cilvēku - tā būšot lieliska reklāma Rīgai.

Savukārt virkne politiķu kritizē diskotēkas norisi šajā vietā, paužot viedokli, ka šāda veida pasākumiem 11.novembra krastmala nav īstā vieta, jo šeit būtu jānotiek valstiski nozīmīgiem, Latvijas tautas identitāti stiprinošiem pasākumiem.

Jau ziņots, ka «Jaunā viļņa» diskotēkai gatavojas arī pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», kas pasākuma norises laikā nodrošinās sabiedriskā transporta papildu reisus.

Ievērojami satiksmes ierobežojumi

Diskotēkas laikā no šodienas plkst. 22 līdz sestdienai, 28.jūlijam, plkst. 16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

No šā vakara plkst.20 līdz 28.jūlija plkst.16 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam un Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

No rītdienas, 27.jūlija, plkst.21 līdz 28.jūlija plkst.5 tiks slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorija labajā pusē starp Akmens un Vanšu tiltu.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu