Breivīkam būvēs savu psihiatrisko slimnīcu cietuma teritorijā (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pat gadījumā, ja tiesa Norvēģijas masu slepkavam Andersam Bēringam-Breivīkam piespriedīs piespiedu ārstēšanos psihiatriskajā slimnīcā, pirmo soda laiku viņš šā vai tā pavadīs cietumā, jo Norvēģijas varas iestādes nolēmušas, ka Breivīka vajadzībām tiks būvēta atsevišķa, individuāla psihiatriskās ārstēšanas ēka Ilas cietuma teritorijā Oslo, ziņo newsru.com.

Breivīks Ilas cietumā atradies jau kopš savas aizturēšanas brīža.

Virs cietuma slimnīcas jau sākta atsevišķa psihiatriskā korpusa izbūve, uzturēšanās kurā paredzēta tikai vienam pacientam - Breivīkam. Plānots, ka viņu cauru diennakti novēros mediķi un sargi - dienā četri cilvēki, bet nakts laikā - trīs.

Paredzēts, ka 33 gadus vecā terorista ārstēšana notiks speciālā medicīnas kabinetā. Bet tam korpusā plānota vieta Breivīka guļamistabai, vannas istabai, tualetei, sporta zālei un viesistabai.

Atsevišķā ārstēšanas un dzīvošanas korpusa izbūve paredzēta saskaņā ar jaunu likumu, kas stājās spējā 1.jūlijā. Breivīks pilnīgā izolācijā no sabiedrības varētu tikt paturēts visu mūžu. Likums paredz, ka tādu pacientu gadījumā kā Breivīks ārstniecības telpām jābūt izolētām, ar augstākajiem drošības standartiem un rūpīgu apmeklētāju kontroli.

Tas, vai Breivīkam par 77 cilvēku nogalināšanu būs jāiet cietumā vai jāārstējas slimnīcā, pagaidām nav zināms. Breivīka advokāti prasījuši likt cietumā, savukārt prokurori - noteikt piespiedu ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā. Gala lēmums jāpieņem tiesai, kura spriedumu varētu paziņot 24.augustā.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu