Ušakovs nevar solīt, ka kāpšana Vanšu tiltā 100% novērsta (34)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī pēc drošības pasākumu uzlabošanas nevarēsim dot 100% garantiju, ka cilvēki Vanšu tilta vantīs vairs nespēs uzrāpties, šorīt telekompānijā LNT atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Pēc politiķa vārdiem, 100% drošs risinājums neesot iespējams, jo gadījumā, ja cilvēkam ir ienācis prātā kaut ko pastrādāt, tad var arī nebūt iespēju viņu no iecerētā atturēt.

Pašvaldība ir saņēmusi daudz ideju Vanšu tilta drošības uzlabošanai, kas tagad tiekot vērtēti, lai izvēlētos labākos. Ir izgatavota arī tilta balsta ejas atslēgas kopija, kas glabāsies pašvaldībā, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams operatīvāk nokļūt tilta smailē.

Paliek pie viedokļa, ka esošie darbinieki nav jāsoda

Ušakovs joprojām ir pārliecināts, ka no esošajām Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām neviena par nesenajiem traģiskajiem notikumiem uz tilta nav jāsoda, jo visi vainīgie jau kādu laiku tur vairs nestrādā.

«Vainīgie» nestrādā jau mēnešiem

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova skaidroja, ka lēmumu par tilta vanšu noklāšanu ar slidenu materiālu 2009.gadā pieņēmis toreizējais Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods kā piemērotāko risinājumu, lai novērstu mēģinājumus uzrāpties Vanšu tilta smailē. Strods kopš februāra departamentā vairs nestrādā un šobrīd pilda pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» valdes locekļa pienākumus.

Savukārt par šā lēmuma kontroli atbildīgs bijis Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas pārvaldes priekšnieks Andris Binde. Slidenā pārklājuma pārbaudes veiktas saskaņā ar ražotāja ieteikumiem. Pēdējo reizi Binde Vanšu tiltu apskatījis aprīlī, konstatējis, ka pārklājumu atjaunot nav vajadzības, un īsi pēc tam no darba departamentā aizgājis pats. Līdz ar to divas amatpersonas, kuras varētu saukt pie atbildības par Vanšu tilta drošību, departamentā vairs nestrādā, uzsvēra Kononova.

Jautājums par drošību uz Vanšu tilta aktualizēts pēc tam, kad 7.jūnijā kāds 20 gadus vecs puisis pa vantīm uzrāpās līdz tilta smailei un gāja bojā, nolecot no tās.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu