Breivīks saņem mīlestības vēstules no padsmitniecēm (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Masu slepkavībā apsūdzētais norvēģis Anderss Bērings-Breivīks saņēmis neskaitāmas savu atbalstītāju vēstules, kuru vidū esot arī mīlestības vēstules pat no 16 gadus vecām meitenēm, ziņo «The Local».

Vēstuļu saturu tiesai atklāja psihiatri, kuri Breivīka psihiatriskā novērtējuma darba ietvaros analizējuši arī viņa korespondenci.

«Viņš saņēmis skaidra atbalsta vēstules. Daudzi pauduši atbalstu gan viņa ideoloģijai, gan rīcībai,» teica psihiatrs Terje Torisens.

Apbrīnas pilnas vēstules masu slepkava saņēmis arī no 16 gadus vecām meitenēm.

Kā informēja Torisens, vairākās no vēstulēm bijuši arī precību piedāvājumi, reliģisko apvienību mēģinājumi Breivīku pievērst ticībai, kā arī atbalsta vārdi gan individuāli, gan no ģimenēm.

Centies uz vēstulēm atbildēt

Breivīku vēstules esot ļoti iepriecinājušas, un viņš centies uz tām arī atbildēt. «Visiem atbildēt viņš nevarēja lielā vēstuļu skaita dēļ,» teica psihiatrs.

Protams, Breivīkam ticis adresēts arī liels skaits naidīgu vēstuļu. Bijuši arī divi pavisam konkrēti draudi viņu nogalināt.

Pieskaitāmību ļoti grūti pārbaudīt

Kopumā psihiatrs atzina, ka darbs ar Breivīku esot ļoti sarežģīts - noteikt viņa psihisko pieskaitāmību esot teju neiespējami. «Viņš nepārtraukti sevi mērķtiecīgi pārveido, adaptējas un cenšas uz visiem jautājumiem atbildēt stratēģiski,» viņš saka.

Neskatoties uz to, Torisens atšķirībā no diviem citiem saviem kolēģiem ir pārliecināts, ka Breivīks nozieguma brīdī bija pieskaitāms un tādējādi krimināli atbildīgs par saviem noziegumiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu