Ušakovs Vanšu tilta traģēdijā vaino nestrādājošus ierēdņus (189)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) tviterī izplatījis paziņojumu, ka par slīdvielas uzklāšanu uz Vanšu tilta vantīm atbildība jāuzņemas ierēdņiem, kas jau vairākus mēnešus pirms jaunieša traģiskā lēciena nestrādāja pašvaldībā, – bijušajam satiksmes departamenta vadītājam Edgaram Strodam un viņa vietniekam Andrim Bindem.

Kā ar mikroblogu vietnes starpniecību norāda Ušakovs, Strods, kuram bija jāpiedāvā risinājums par slīdošo pārklājumu tilta vantīm, departamentā nestrādā kopš februāra.

Savukārt Binde, kura ziņā bija kontrole, ieskaitot pēdējo pārbaudi, savu darbu beidza aprīlī, aptuveni divus mēnešus pirms 7.jūnija, kad, nolecot no Vanšu tilta, pašnāvību izdarīja kāds jaunietis.

«Tā kā šobrīd ne viens, ne otrs departamentā nestrādā, tad tā arī sanāk,»

atbildības piemērošanu domes bijušajiem ierēdņiem komentē mēra preses pārstāve Anna Kononova.

Foto: LETA

Kopš Strods un Binde vairs nestrādā departamentā, par tā vadītāja vietas pienākumu izpildītāju kļuvis SC pārstāvis Vitālijs Reinbahs.

Uz jautājumu, vai šādā gadījumā atbildība par smērvielu uzklāšanu nebūtu jāuzņemas viņam, Ušakova preses sekretāre atkārto – pilnībā atbildīgās personas vairs departamentā nestrādā.

Kononova apstiprina, ka reorganizācija Satiksmes departamentā turpināsies, tomēr pagaidām nekomentē, vai tās rezultātā amatu zaudēs vēl kāds ierēdnis.

Jau vēstīts, ka 7.jūnija pēcpusdienā no Vanšu tilta noleca kāds 20 gadus vecs jaunietis. Pēc traģēdijas Ušakovs izplatīja paziņojumu, ka tas, visticamāk, maksās amatu kādam Satiksmes departamenta ierēdnim.

Komentāri (189)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu