Breivīka māte: bērnībā viņš bija neticami labs un gādīgs (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Masu slepkavas Andersa Bēringa-Breivīka māte sniegusi liecības dēla tiesā Oslo. Saskaņā ar viņas teikto, dēls bērnībā bijis «labs un gādīgs», taču pēcāk esot sācis «jukt prātā», raksta newsru.com.

77 cilvēku slepkavībā apsūdzētā māte Benke Bēringa tiesai atklāja, ka bērnībā Anderss bija labs un gādīgs zēns, taču, kad izauga pārlieku aizrāvās ar politiku un teicās gatavojamies «nenovēršamam pilsoņu karam».

Benke Bērgina tiesā personiski nepiedalījās veselības problēmu dēļ, taču savu liecību tiesai nodeva rakstiski.

«Viņš labi mācījās, viņam bija draugi. Viņš bija labs, vienmēr man pieķēries, palīdzēja man, kā vien spēja. Dēls bija brīnišķīgs. Arī neticami labs un gādīgs,» raksta Benke.

Saskaņā ar mātes liecību, strauji iekšēji mainīties Anders sāka 2006.gadā. «Mums kopā vienmēr bija jautri, taču pēcāk viņš runāja tikai par politiku un nenovēršamu pilsoņu karu. Viņš runāja skaļi, ar aizrautību, pat tad, kad centos no šīm tēmām izvairīties.»

Ap šo pašu laiku Bērings-Breivīks arī esot sācis intensīvi apmeklēt sporta zāli, aizrauties ar datorspēlēm, kā arī kļuvis vai apsēsts ar tīrību un kārtību.

«Viņš mani apsūdzēja par to, ka es tiekoties ar pārāk lielu skaitu cilvēku, kuri varot mani ietekmēt. Ēst viņš sāka savā istabā, bet pēc ēdienreizēm savus šķīvjus vienkārši izlikt aiz durvīm. Pastaigās viņš mēdza ar rokām aizsegt seju un kādu laiku uz sejas pat nēsāja masku,» viņa liecināja.

Mātei tad arī sākušas rasties aizdomas, ka dēls pamazām «jūk prātā», taču pēc palīdzības viņa neesot vērsusies.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu