Somālijas islāmisti par Obamu piedāvā kamieļus (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijas islāmistu grupējums «Shebab» sestdien izsmējis ASV piedāvāto 33 miljonus dolāru lielo atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert tā līderus, paziņojot, ka piešķirs desmit kamieļus ikvienam, kas palīdzēs atrast ASV prezidentu Baraku Obamu.

ASV Valsts departaments ceturtdien izsludināja kopumā 33 miljonus dolāru lielu atlīdzību par «Shebab» vadoņiem, no kuriem lielākā - septiņi miljoni - piesolīta par grupējuma vadoni Ahmedu Abdi av Mohamedu.

«Es varu jums apliecināt, ka šādas lietas mūs nekad neatturēs no mūsu svētā kara turpināšanas pret viņiem,» paziņoja viens no «Shebab» līderiem Fuads Mohameds Halafs. «Nav nekā jauna faktā, ka neticīgie maksā, lai tiktu nogalināti musulmaņu līderi. Viņi jau to izdarīja, piedāvājot kamieļus par pravieša Muhameda galvu, un dolārs ir mūsdienu kamielis.»

Viņš piebilda: «Ikviens, kas informēs mudžahedīnu karotājus par vietu, kur var atrast Obamu, dabūs desmit kamieļus, bet par Klintoni mēs piedāvāsim desmit gaiļus un desmit vistas.»

Valsts departaments, piedāvājot atlīdzību par septiņiem «Shebab» līderiem, paziņoja, ka «grupējums ir atbildīgs par tūkstošiem somāļu civiliedzīvotāju, somāļu miera aktīvistu, starptautisko palīdzības darbinieku, žurnālistu un Āfrikas Savienības miera uzturētāju nogalināšanu».

«Shebab» joprojām kontrolē lielas Somālijas dienvidu teritorijas, taču Āfrikas Savienības, valdības un Etiopijas spēki pēdējos mēnešos no islāmistiem atkarojuši vairākas svarīgas bāzes.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu