Rīgā uz bērnudārzu rindā gaida vairāk nekā 3200 mazuļu (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā rindā uz vietu bērnudārzā gaida vairāk nekā 3200 mazuļu un vislielākās problēmas ar vietu atrašanu pirmsskolas izglītības iestādēs ir vecākiem Centra rajonā un Vidzemes priekšpilsētā.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Dzintra Āboltiņa informēja, ka šīs nedēļas beigās rindā ir 3269 bērni, bet viņu skaits pastāvīgi mainās, jo tieši šobrīd bērnudārzos bijuši izlaidumi, tiek komplektētas jaunas grupiņas, tādēļ vecākiem tiek izsūtīti aicinājumi līdz galam noformēt dokumentus.

Joprojām ir vecāki, kuri iesnieguši pieteikumus vairākos bērnudārzos, līdz ar to mākslīgi palielinot rindas garumu, taču līdz ar grupiņu komplektēšanu un dokumentu nokārtošanu šī situācija attiecībā vismaz uz dažiem bērniem rindā varētu mainīties.

Āboltiņa stāstīja, ka pēdējo gadu laikā rindu garums gan ir sarucis uz pusi, ko esot izdevies panākt gan atverot jaunas grupiņas, paplašinot bērnudārzsu un arī veicinot sadarbību ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm. Arī šogad plānots atklāt jaunas grupiņas sadarbībā ar Rīnūžu vidusskolu, Rīgas 61.vidusskolu.

Rindas mazinās ne «dabiskā» ceļā

Vairāki vecāki, kuru ģimenēs ir bērni bērnudārza vecumā, pauda neapmierinātību ar kartību, ka, saņemot līdzfinansējumu privātā bērnudārza apmeklēšanai, viņiem savas atvases no rindas uz pašvaldības bērnudārzu jāizņem un tieši šis esot iemesls, kādēļ rindas tik strauji sarukušas. Kāda māmiņa pauda, ka paliekot rindā, cerības tikt bērnudārzā esot tikai tad, kad bērns, kam pašlaik ir divi gadi, jau būs sasniedzis skolas vecumu.

Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova stāstīja, ka drīzumā šo situāciju iecerēts mainīt un vecākiem, kuri saņem 93 latu līdzfinansējumu privātajam bērnudārzam, bērni no pašvaldības rindas nebūs jāizņem un tiks meklēts risinājums tiem vecākiem, kas jau no rindas izstājušies.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu