Ukrainas prostitūtas cer uz labu peļņu EČ laikā (9)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas prostitūtas cer, ka gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra laikā viņām izdosies ļoti labi nopelnīt.

20 gadus vecā Jūlija ir meitene pēc izsaukuma un cer, ka tikai Eiropas čempionāta laikā vien viņai izdosies nopelnīt pietiekami daudz, lai iestātos universitātē. Tomēr Jūlija piebilst, ka «visas meitenes baidās», jo «viss var notikt».

Viņa pirms turnīra iemācījusies pamata vārdus angļu valodā un, kā pati sauc, «Eiropas manieres», kā arī papildinājusi savu garderobi.

Jūlija turnīra laikā plāno par stundas darbu prasīt 600-900 grivnas (41-62 latus). Viņa cer nākotnē studēt mūziku un kļūt par dziedātāju.

Ukrainā prostitūcijas industrija strauji aug, un jau tagad meitenes gatavojas tūkstošiem futbola fanu, kas šomēnes ieradīsies valstī.

Tikmēr eksperti ziņo, ka klientiem būs augsta iespēja saslimt ar seksuālajām slimībām, jo ar tām slimo 1,1% Ukrainas pieaugušo, bet gandrīz katra desmitā prostitūtām ir inficēta ar HIV.

«Viņi spēlēs ukraiņu ruleti,» izteicās Starptautiskās HIV/AIDS alianses Ukrainā pārstāvis Konstantīns Percovskis. Šī alianse turnīra laikā faniem un prostitūtām izdalīs gandrīz miljonu prezervatīvu. «Ja fans nelietos prezervatīvu, viņam būs ļoti liela iespēja tikt inficētam.»

Tikmēr Ukrainas sieviešu tiesību aizstāvju grupa «La Strada» ir uztraukta par pieaugošo nepilngadīgo prostitūtu skaitu.

«Mūsu valstī bērni, kas sniedz seksuālos pakalpojumus, netiek uzskatīti par cietušajiem, bet gan vainīgajiem,» atzina «La Strada» juriste Mariana Jevsjukova, atzīstot, ka nekas netiek darīts, lai aizsargātu viņus turnīra laikā.

Tomēr turnīra amatpersonas izteikušās, ka fani būs pārāk aizņemti ar futbola spēlēm, lai meklētu piedzīvojumus ielās.

«Šodien Ukraina pārvērtusies milzīgā bordelī. Par Eiropas seksa tūrisma centru. Un ukraiņu sievietes cietīs no tā Eiropas čempionāta laikā,» izteicās aktīvistu grupas «Femen», kas piedalās protesta akcijās ar kailām krūtīm, pārstāve Inna Ševčenko.

Tikmēr Jūlija atzinusies cerībā, ka kāds no klientiem varētu iemīlēties viņā un aizvest prom no Ukrainas, kā tas notika ar Džūlijas Robertsas varoni filmā «Pretty Woman» («Jaukā sieviete»).

«Būtu lieliski dzīvot citās valstīs, tomēr nedomāju, ka cilvēki šeit brauks, lai izvēlētos sievu no ukraiņu prostitūtām,» atzina izsaukuma meitene. «Tomēr viss var notikt.»

Eiropas čempionāts Ukrainā un Polijā ilgs līdz 1.jūlijam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu