Ilvess un Bērziņš aplūko Kolkas ragu un Slīteres bāku (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Davidsone

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess šodien, pēdējā valsts vizītes dienā, viesojās Kurzemē, kur devās aplūkot gan Kolkas ragu, gan Slīteres bāku.

Pirms došanās uz Kurzemi Ilvess plkst.10.25 Pokrova kapsētā nolika ziedus pie igauņu dzejnieka Kristiāna Jāka Pētersona pieminekļa un ieturēja darba pusdienas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Tad Ilvess kopā ar Bērziņu apmeklēja līvu kultūras centru «Kuolka» un Kolkas ragu. Vēlāk abi prezidenti devās uz Līvu tautas namu Mazirbē.

Igaunijas prezidenta trīs dienu garā vizīte Latvijā noslēdzās ar Slīteres bākas apmeklējumu.

Ilvesu valsts vakariņās cienā ar rabarberu vīnu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Daces Seisumas kundzes šonedēļ Mazajā Ģildē rīkotajās valsts vakariņās par godu Igaunijas prezidentam Tomasam HendrikamI lvesamun Evelīnai Ilvesas kundzei galdā celts nevis ierastais vīnogu, bet gan Latvijā ražots dzirkstošais rabarberu vīns. Tādējādi vakariņu organizētāji vēlējušies izcelt tieši Latvijas ražojumus.

Šī bija pirmā reize, kad valsts vakariņās pasniegts rabarberu vīns. Restorānā «Vincents», kas nodrošināja cienastu augstajiem viesiem, uzzinājām, ka iepriekš ārvalstu amatpersonas cienātas arī ar Latvijā ražotu ābolu vīnu, bet, kad tas nav bijis pieejams, pasniegts ierastais dzirkstošais vīns.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu