Latvenergo lietas nopludinātājs rīkojies «cēlu mērķu vārdā» (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, kuru tur aizdomās par informācijas nopludināšanu «Latvenergo» lietā, šādi ir rīkojies «cēlu mērķu vārdā», šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Motivācija esot bijusi cēlu mērķu vārdā.

Lai gan vēl notiek izmeklēšana šajā lietā, Kalnmeieram ir zināma bijušā KNAB darbinieka motivācija - tā esot bijusi cēlu mērķu vārdā.

Viņš arī oficiāli apstiprināja, ka aizdomās turētā persona ir Ruslans Balakleiskis un pauda neizpratni, kāpēc līdz šim viņa vārds tika turēts slepenībā. «Tas nav nekāds noslēpums. Oficiāli varu apstiprināt, ka tā ir tā persona,» sacīja Kalnmeiers.

Viņš arī informēja, ka «Latvenergo» lietas materiālu nopludināšanas lietā ir nozīmētas datoru tehniskās ekspertīzes, kas ir ļoti laikietilpīgs process un var ilgt sešus līdz deviņus mēnešus. Sīkāku informāciju par notiekošo izmeklēšanu ģenerālprokurors neatklāj, norādot, ka «tāpat visi zina, kur šī [nopludinātā] informācija ir gājusi, un kur tā ir publiskota».

Publisko «Latvenergo» lietas materiālus

Jau vēstīts, ka portāls «pietiek.com» publiskoja vairākas telefonsarunas starp, iespējams, biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, franču enerģētikas koncerna «Alstom Power» pārstāvi un bijušajām AS «Latvenergo» amatpersonām - prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko. Sarunas esot ierakstītas 2010.gadā, KNAB izmeklējot «Latvenergo» amatpersonu iespējamo piekukuļošanu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks nolēma piemērot disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - biroja darbiniekam, kurš tiek turēts aizdomās par saistību ar tā dēvētās «Latvenergo» lietas materiālu iespējamo nopludināšanu. Iepriekš neoficiāli izskanējuši informācija liecināja, ka aizdomās turētais izmeklētājs ir Ruslans Balakleiskis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu