Bērziņš: ar Saeimas atlaišanu riebjam paši sev (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar Saeimas atlaišanu mēs riebjam paši sev, jo tas uz ievērojamu laiku aptur attīstību, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš. «LNT» Bērziņš novērtēja, ka nav attaisnojies viņa priekšteča lēmums rosināt 10.Saeimas atlaišanu, ko vēlētāji arī referendumā atbalstīja, bet tiem, kas domā par šādu pašu soli, Bērziņš strikti teica - ar to riebjam paši sev.

«Mans vērtējums ir skaidrs, ka tas [Valda Zatlera lēmums rosināt Saeimas atlaišanu] nav attaisnojies. Tas nebija pareizākais solis, jo pārtrauca uz ievērojamu laiku attīstību, atmeta gandrīz gadu atpakaļ, Saeimai atstājot tikai trīs gadus. Ja vēl tagad kāds iedomājas, ka vēl vajadzētu Saeimu atlaist, ko tad strādās tikai divus gadus? Kāda jēga, būtībā paši sev riebjam. Ja reiz ir cilvēki izvēlēti, viņiem ir jāuzticas un tiem, kuri nespēj darīt, jāspiež, lai viņus nomaina, bet nevis jāatlaiž visa sistēma,» uzskata Bērziņš.

Sevišķi uz priekšu valsts neesot tikusi veselības aizsardzībā un izglītībā, kur bijušas daudzas iestrādes. «Es nesaku, ka [izglītības ministrs Roberts] Ķīļa kungs tagad strādā sliktāk, bet redzam ļoti skaidri, ka vajag gadu līdz cilvēki sāk saprast kādas reformas vajag,» skaidroja Bērziņš.

Vienlaicīgi viņš atzina, ka demokrātijā ir normāli, ka katrs izsaka savas domas, «bet vai tāpēc vairākumam tā ir jādara? Tur jāpieiet loģiski».

Viņš uzsvēra, ka politiķiem vairāk būtu jāskaidro sava rīcība un mērķi.

Jau vēstīts, ka 28.maijā apritēja gads kopš toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers uzrunā tautai televīzijā paziņoja, ka nolēmis rosināt 10.Saeimas atlaišanu. Zatlers atkārtoti kandidēja arī uz Valsts prezidenta amatu, taču netika ievēlēts. 2.jūnijā Saeimas vairākums Valsts prezidenta amatā ievēlēja Saeimas deputātu, eksbaņķieri Andri Bērziņu.

Šobrīd Latvijas Neatkarīgo arodbiedrību konfederācija (LNAK) aicinājusi cilvēkus parakstīties par 11.Saeimas atlaišanas ierosināšanu, jo arodbiedrības priekšlikumu politiķi neņemot vērā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu