No auto visbiežāk zog magnetolas, tālruņus, datorus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/neoliminal

No automobiļu saloniem visbiežāk zagtās mantas ir magnetolas, tālruņi, datori, darba instrumenti un somas, kā arī dažādi sadzīves priekšmeti, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» apkopotie dati.

Zaudējumi par mantu, kas nozagta no automobiļa salona, vidēji ir 250 lati, par «Ergo» aplēsēm informēja uzņēmuma komunikāciju vadītāja Inese Kronberga.

«Ergo» vieglo automašīnu un mikroautobusu KASKO īpašniekiem piedāvā apdrošināties ne tikai pret automobiļu detaļu zādzībām, bet kopš maija arī eksperimentālā kārtā uz laiku - pret mantu zādzībām no transportlīdzekļa.

Jaunajā «Ergo» KASKO polises segumā ir iekļauta velosipēdu, video un foto iekārtu, mobilo telefonu, planšetdatoru, portatīvo datoru, slēpju, bērnu ratiņu, snovborda dēļu apdrošināšana.

«Ergo» speciālistu novērojumi liecina, ka būtiskākie faktori, kas zagļus motivē izdarīt zādzību no automašīnu salona, ir: no ārpuses labi redzamā vietā atstāts priekšmets neatkarīgi no tā vērtības, mašīna atrodas nepārskatāmā, nomaļā un neapgaismotā vietā, mašīnai nav aizvērti logi.

Zādzības no transportlīdzekļu saloniem notiek bieži, tomēr «Ergo» statistika liecina, ka šādu zādzību skaita palielinājums novērojams, sākoties siltajam laikam.

«Ergo» norāda, ka atšķirībā no detaļu zādzībām, zādzības no automobiļu saloniem nav saistītas ar automašīnu markām. Piemēram, no detaļu zādzībām visbiežāk cieš «BMW», «Mercedes-Benz», «Audi» un «Volvo» auto marku īpašnieki. Savukārt saskaņā ar «Ergo» statistiku zādzības no auto saloniem tiek veiktas neatkarīgi no transportlīdzekļa markas un izlaiduma gada, bet gan pēc garnadža subjektīvām aplēsēm, ka automašīnā atstātajām mantām piemīt pārdošanas vērtība un tās būtu viegli un ātri realizējamas.

Kā ziņots, «Ergo» apdrošinātāju grupa Baltijas valstīs šā gada pirmajā ceturksnī parakstīja prēmijas vairāk nekā 37,5 miljonu eiro (26,35 miljonu latu) apmērā. Pirmajā ceturksnī «Ergo» klientiem Baltijā apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja 20,9 miljonus eiro (14,68 miljonus latu).

Gada pirmajā ceturksnī «Ergo» Latvijā pieauga parakstīto prēmiju apmērs par 47% nedzīvības apdrošināšanā un 31% dzīvības apdrošināšanā, kopējam parakstīto prēmiju apjomam sasniedzot 10,3 miljonus eiro (7,49 miljonus latu).

«Ergo» darbojas dzīvības, nedzīvības, veselības un pensiju apdrošināšanas segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Baltijas valstīs «Ergo» ir vairāk nekā 500 000 klientu.

«Ergo» apdrošināšanas sabiedrības Baltijā iekļautas «Ergo» apdrošināšanas grupā, kas apvieno apdrošināšanas sabiedrības 30 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 40 miljonus klientu.

«Ergo» apdrošināšanas grupas akcionārs ir «Munich Re».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu