Romi Eiropā turpina izjust diskrimināciju (91)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, kurās dzīvo vairākums romu tautības ES pilsoņu, viņu situācija nodarbinātības, izglītības, mājokļa un veselības aprūpes jomā ir neapmierinoša, turklāt romi turpina izjust diskrimināciju un nepietiekami apzinās savas tiesības, ko garantē ES tiesību akti.

Par to liecina šodien publicētais Eiropas Pamattiesību aģentūras un Apvienoto nāciju attīstības programmas publicētais ziņojums «Romu situācija 11 ES dalībvalstīs: apsekojuma rezultāti īsumā».

Kā ziņo Latvijas Cilvēktiesību centrā, saskaņā ar publicēto ziņojumu, kopumā 11 apsekotajās ES dalībvalstīs romu situācija ir sliktāka, nekā viņu tiešā tuvumā dzīvojošajiem citu tautību pārstāvjiem.

Ziņojumā uzmanība ir pievērsta romu un iedzīvotāju, kas nav romi, sociālekonomiskajai situācijai 11 ES dalībvalstīs un ES dalībvalstu kaimiņvalstīs. Apsekojumos tikai intervēti 22 302 romi un iedzīvotāji, kas nav romi, kuri sniedza informāciju par vairāk nekā 84 000 mājsaimniecību locekļu.

Ziņojuma sagatavotāji paredz, ka apsekojumu rezultāti sniegs politikas veidotājiem nepieciešamos pierādījumus, lai varētu izstrādāt un uzraudzīt valstu stratēģijas un rīcības plānus attiecībā uz romu integrāciju.

Eiropas Pamattiesību aģentūras izmēģinājuma apsekojumā tika analizēta informācija par romiem Bulgārijā, Čehijā, Francijā, Grieķijā, Itālijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Spānijā un Ungārijā.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu