Lūdz uzlikt arestu digitālās televīzijas raidītājiem (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Turpinot izskatīt tā dēvēto digitālās televīzijas pamata krimināllietu, prokuratūra šodien Rīgas apgabaltiesā pieteica lūgumu uzlikt arestu sešiem digitālās televīzijas raidītājiem ar aprīkojumu, kā arī ciparu televīzijas galvas stacijai.

Minētās aparatūras vērtība lēšama vairāku miljonu latu apmērā.

Kā stāstīja advokāts Jānis Rozenbergs, raidītāji, kurus prokuratūra lūdz arestēt, pieder uzņēmumam "Hannu Digital" un patlaban atrodas televīzijas tornī Zaķusalā, kur tie nodrošina digitālās televīzijas apraidi Rīgas reģionā. Arī prokuratūra to nenoliedz.

Prokuratūra uzskata, ka aparatūra ir arestējama, jo tā iegūta noziedzīgā ceļā, izmantojot fiktīvus līgumus.

Kā  skaidroja valsts apsūdzības uzturētāji digitālās televīzijas pamata krimināllietā, aparatūras noziedzīgā iegūšana esot izpaudusies tā, ka nauda, par kuru tā tika iegādāta, bija izkrāpta no VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" (DLRTC). Apsūdzībā šīs tehnikas iegāde esot kvalificēta kā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Kā norādīja vairāki advokāti, aresta uzlikšana mantai, kas konkrētajā gadījumā ir digitālās televīzijas raidītāji, var izpausties gan tā, ka arī pēc aresta uzlikšanas aparatūra turpina funkcionēt, gan arī tā, ka tā tiek izslēgta un līdz ar to digitālo televīziju iedzīvotājiem vairs nav iespējams uztvert.

Par prokuratūras lūgumu arestēt digitālās televīzijas raidītājus pārējie procesa dalībnieki šodien vēl neizteicās. Vairāki advokāti norādīja, ka viņiem nepieciešamas divas nedēļas laika, lai kārtīgi izpētītu prokuratūras lūgumu un sagatavotu savu viedokli par to. Tiesa gan procesa dalībniekiem tik daudz laika nedeva, norādot, ka viņu viedoklis tiks uzklausīts 9.augustā gaidāmajā sēdē.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu