Nodibina organizāciju "Jaunieši par labu Latviju" (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Tautas partijas (TP) jaunatnes organizācijai un LPP/LC jauniešu organizācijai "Pirmie" parakstot sadarbības memorandu, tika nodibināta organizācija "Jaunieši par labu Latviju".

Pēc organizatoru teiktā, tā būs lielākā jauniešu organizācija Latvijā, kas savās rindās apvienos apmēram 3000 jauniešu.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, TP līderis Andris Šķēle solīja: "Es darīšu visu, lai jauniešiem būtu iespēja." Savukārt jauniešu organizācijai ir jādara viss, lai 10.Saeimā tiktu ievēlēti visi desmit tās pārstāvji, kas kandidēs "Par labu Latviju" (PLL) sarakstā.

Rīgas vēlēšanu apgabalā jauniešu kandidāti būs Normunds Teteris, Anna Cīrule un Agris Ameriks. Teteris ir uzņēmējs, kas strādā būvmateriālu ražošanas un eksporta jomā, viņš ir biedrības "Pirmie" valdes priekšsēdētājs, apvienības PLL valdes loceklis. Cīrule ir Latvijas Studentu apvienības valdes locekle, kā arī Augstākās izglītības padomes locekle. Savukārt Ameriks strādā par vecāko programmētāju starptautiska uzņēmuma filiālē Latvijā, ir dibinājis Fizmatu atbalsta fondu, kā arī Jauniešu Paradīzes fondu.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā jauniešu kandidāti būs Reinis Bērziņš, Toms Norde un Jānis Vecvanags. Bērziņš ir diplomēts jurists, strādājis par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, bijis vairāku ministru, kā arī Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos un likumdošanas jautājumos. Norde ir TP Saeimas frakcijas biroja vadītājs, kā arī bijušā finanšu ministra Oskara Spurdziņa palīgs. Savukārt Vecvanags ir uzņēmējs.

Zemgalē kandidēs Mārtiņš Zemītis un Artis Podnieks. Zemītis strādājis kā pētnieks Džordžtaunas universitātē Vašingtonā, Oksfordas universitātē Lielbritānijā, Hūvera institūtā Kalifornijā, Pasaules Tirdzniecības organizācijā Ženēvā un Pasaules Bankā Vašingtonā, nodibinājis pirmo Baltijas lobistu centru Briselē "Baltic Europe Consultancy", kā arī izstrādājis Latvijas stratēģiskās attīstības plānu 2010.-2013.gadam. Podnieks nodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar finanšu revīzijām un grāmatvedību.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā startēs Sandis Pūce, kurš aktīvi aizstāv pensionāru intereses, darbojoties Talsu pensionāru biedrībā. Pūce strādājis gan par pirmās palīdzības pasniedzēju, gan sniedzis pirmo palīdzību, papildu pieredzi guvis, iesaistoties Tēvzemes Daugavas vanagu Talsu nodaļā, kā arī Latvijas Sarkanajā Krustā.

Latgales vēlēšanu apgabalā kandidēs tautas kustības deleģēts jaunietis - uzņēmējs Dmitrijs Lukašenoks, kas strādā ar investīciju un nekustamo īpašumu projektu attīstību.

Sanāksmes dalībniekiem PLL valdes loceklis Zemītis klāstīja, ka pirmsvēlēšanu kampaņā katram deputāta kandidātam būs jāpiesaista desmit atbalstītāji, kuri savukārt izstāstīs vēl desmit cilvēkiem, ka 10.Saeimas vēlēšanās balsos par apvienību PLL.

Jaundibinātās organizācijas biedri izvirza prasību Latvijā nodrošināt Eiropas līmeņa izglītību. Jaunieši ir neapmierināti ar to, ka neviena no 31 Latvijas augstskolas patlaban nav starp Ziemeļeiropas vadošajām augstākajām mācību iestādēm un ka patlaban Latvijas augstskolās var studēt tikai latviešu valodā, bet, piemēram, Igaunijā var mācīties arī angļu valodā, kas palielina jauno speciālistu konkurētspēju.

Jauniešu organizācija aicina samazināt augstākās izglītības iestāžu skaitu un Latvijā izveidot vismaz vienu zinātnes universitāti. Tiek rosināts nodrošināt iespēju Latvijā mācīties Eiropas Savienības valstu valodās, veikt grozījumus imigrācijas likumā, lai ārzemju studentiem atvieglotu vīzu un uzturēšanās atļauju iegūšanu Latvijā.

Organizācija piedāvā ieviest augstākās izglītības modeli "nauda seko kvalitātei", ieviest Eiropas kredītpunktu sistēmu, kas veicinātu Latvijas integrāciju Eiropas izglītības telpā.

Eksprezidents, PLL līderis Guntis Ulmanis jauniešiem atgādināja, ka "politikā nevienu neaicina, politikā ielaužas paši". Otrs Ulmaņa uzmundrinājums bija: "Smaidiet, un labi būs!"

Arī LPP/LC līderis Ainārs Šlesers uzsvēra, ka ir svarīgi, lai jaunatne būtu aktīva politikā, bet PLL valdes loceklis Aleksejs Šeiņins aicināja izvirzīt skaidru mērķi - padarīt šo valsti interesantu dzīvošanai.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu