Uz Kačiņska lidmašīnas pilotiem izdarīts spiediens (18)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kā liecina jaunākie Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas pilotu kabīnē veikto ierakstu atšifrējumi, kurus atklātībai nodevis Polijas telekanāls TVN24, uz pilotiem tika izdarīts spiediens.

Kā liecina atšifrētās stenogrammas, ekipāžas komandieris sacījis sekojošo: "Ja mēs nepiezemēsimies, viņš mani nogalinās."

Atbilstoši telekanāla datiem, agrāk šis fragments stenogrammās atzīmēts kā nesaprotams. TVN24 arī norāda, ka informācija par notikušo atšifrēšanu saņemta no neoficiāliem avotiem.

Kā norāda izdevums "Warsaw Business Journal", nav skaidrs, kādā kontekstā šie pilota vārdi izskanējuši.

Jau iepriekš medijos parādījušās versijas, ka ekipāža tikusi piespiesta nosēsties, jo poļu delegācijai ceļā uz Katiņu, kur bija ieplānoti sēru pasākumi, gadījusies aizkavēšanās.

Kā ziņots, 10.aprīlī lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un citas augstas amatpersonas. Polijas delegācija bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā. Pavisam katastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu