Iespējams, apzagts vēl viens Smoļenskas aviokatastrofas upuris (53)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Polijas prokuratūra pēc aviokatastrofā pie Smoļenskas bojā gājušās valsts Nacionālās bankas vadītāja Slavomira Skšipeka tuvinieku iesnieguma saņemšanas sākusi pārbaudīt dārga pulksteņa un ierēdņa aproču pogu iespējamo zādzību, vēsta laikraksts „Gazeta Prawna”.

Skšipeka atraitne pamanījusi šo lietu pazušanu vēl sava dzīvesbiedra mirstīgo atlieku atpazīšanas laikā Maskavā. Pēc viņas vārdiem, Polijas Nacionālās bankas vadītāja piedurknes bijušas labi saglabājušās, tomēr aproču pogu un „Torneau” zīmola pulksteņa viņam nav bijis.

Pēc tam Krievija nodeva lidmašīnas aviokatastrofas upuru radiniekiem arī bojā gājušo poļu personiskās mantas, un arī starp tām nav bijis Skšipeka pulksteņa un aproču pogu. Pazudušo lietu aptuvenā vērtība ir 2,5 tūkstoši eiro, vēsta aģentūra RIA Novosti. Prokuratūra neizslēdz iespēju, ka pulkstenis un aproču pogas ir nozagti.

Incidents ar pulksteni un aproču pogām nav pirmais gadījums, kad Polijas pusei rodas aizdomas par Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas Tu-154 katastrofas upuru apzagšanu. Iepriekš tika atklāts, ka četri Krievijas armijas obligātā dienesta karavīri, kuri „apsargāja” katastrofas vietu, piesavinājušies Polijas Kaujas un mocekļu piemiņas apsardzes padomes ģenerālsekretāra Andžeja Pševožnika banku kartes pa iztērējuši no tām aptuveni pusotru tūkstoti eiro. Šobrīd marodieri ir aizturēti un pret viņiem ierosināta krimināllieta.

Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīna Tu-154 avarēja 10. aprīlī, cenšoties nosēsties Smoļenskas lidlaukā. Bojā gāja visi tajā esošie 96 cilvēki.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu