Aculieciniece no Latvijas stāsta par pārdzīvoto zemestrīcē (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien Indonēzijā spēcīgā zemestrīce atgādināja vētru uz kuģa un spēcīgā šūpošanās ilgusi vairākas minūtes, sacīja Indonēzijā dzīvojošā žurnāliste no Latvijas Eva Ikstena-Strapcāne.

«Lai arī zemestrīce bija spēcīga, postījumi nav lieli, vien plaisas sienā un uz grīdas,» sacīja zemestrīces aculieciniece. Viņa pārdzīvojusi notikušo vien ar izbīli un sliktu dūšu.

«Panikas nebija, visi devās laukā no telpām, ielas pārpildīja cilvēku pūļi,» teica Ikstena-Strapcāne, piebilstot, ka spēcīgo pazemes grūdienu dēļ pārplūduši baseini un ceļa malās novietotās automašīnas sadūrušās cita ar citu.

Zemestrīci pārdzīvojusī žurnāliste patlaban dzīvo Indonēzijā un notikušā dēļ Latvijā neplāno atgriezties. Ārlietu ministrijas palīdzība žurnālistei nav nepieciešama.

Jau ziņots, ka pēc 8,6 magnitūdas stiprās zemestrīces Indonēzijas piekrasti trešdien sasnieguši līdz 80 centimetrus augsti cunami viļņi. Cunami viļņi Indonēzijas piekrasti sasniedza plkst.13.04 pēc Latvijas laika - gandrīz pusotru stundu pēc zemestrīces.

Neilgi pēc tam Sumatras salu satricināja 8,2 balles spēcīgi pēcgrūdieni.

Pēc zemestrīces Sumatras piekrastē ASV novērotāji trešdien visā Indijas okeānā izsludināja cunami trauksmi, kas vēlāk tika atsaukta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu