Ušakovs noraida informāciju par dienesta auto izmaksām (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) noraida opozīcijā esošās partijas «Vienotība» deputātu otrdien izplatīto informāciju, ka viņa dienesta automašīnu uzturēšana pašvaldībai izmaksā 50 000 latu gadā.

Kā TVNET skaidroja mēra preses sekretāre Anna Kononova, jau kopš 2011.gada jūnija Ušakovs ir atteicies no automašīnas «Audi A6» un dienesta vajadzībām izmanto «Volkswagen» minibusu «Multivan».

«Paldies Rīgas domes «Vienotības» deputātiem par to, ka nepieskaitīja pie izmaksām par manām dienesta mašīnām arī dažus tramvajus un kādu slepenu luksusa helikopteru,» pateicīgs ir Ušakovs.

Saskaņā ar 2006.gadā noteikto kārtību domes priekšsēdētājam pienākas lielās klases vieglais automobilis, skaidro Kononova.

Rīgas mērs par savu dienesta auto izvēlējies «Volkswagen Multivan», kuram ir mazāka nomas maksa un arī lētākas uzturēšanas izmaksas. Savukārt automašīna «Audi A6» ir visvecākā domes nomātā vieglā automašīna, kas tiek izmantota tikai atsevišķos gadījumos reprezentatīvām vajadzībām un kā rezerves mašīna gadījumos, kad citu dienesta transportu tehnisku iemeslu dēļ nevar izmantot, uzsvēra Kononova.

Domes priekšsēdētāja automašīnas nobraukums kopš tās lietošanas sākšanas ir 18 000 kilometru, tas ir vidēji 1600 kilometru mēnesī. «Volkswagen Multivan» nomas maksa ir 876,5 lati mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa, iekļaujot OCTA un KASKO. Tā ekspluatācijas izmaksas ir 17 santīmi par kilometru, ieskaitot degvielas izmaksas, informēja mēra birojs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu