Princese Diāna – visu laiku slavenākā modes ikona (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kuru no mūsdienu slavenībām jūs nosauktu par modes ikonu? Jautājums nav vienkāršs, ņemot vērā, ka zvaigžņu, kas demonstrē individuālu un neatkārtojamu stilu, ir gana daudz. Tomēr žurnāls «Time» veicis milzīgu darbu, sagatavojot sarakstu «100 visu laiku slavenākās modes ikonas».

«Time» savdabīgais reitings ir iedalīts piecās kategorijās: dizaineri un brendi, modeļi, mūzas, modes fotogrāfi un stila redaktori.

Pirmajā kategorijā ierindojušies tādi veterāni kā Džordžo Armani, Marks Džeikobss, Žans Pols Gotjē, «kritušais» Džons Galjāno, Aleksandrs Makkvīns, Karls Lāgerfelds, un, protams, leģendārie Koko Šanele un Kristiāns Diors.

Kategorijā "Mūzas" iekļuvusi arī popdīva Madonna
Kategorijā "Mūzas" iekļuvusi arī popdīva Madonna Foto: AFP/LETA

Neapšaubāmi, daudz interesantāka kategorija ir «Mūzas»: sākot no Odrijas Hepbernas un «The Beatles», un beidzot ar Žaklīnu Kenediju Onasis un princesi Diānu.

Arī Lady Gaga pieskaitīta modes ikonām
Arī Lady Gaga pieskaitīta modes ikonām Foto: AFP/LETA

Saraksta sastādītāji nav aizmirsuši Madonnu, kuras stila transformācijām iesaka pievērst uzmanību tieši jaunajai paaudzei. Savukārt jaunās zvaigznes pārstāv Lady Gaga, bet stiprā dzimuma sarakstā iekļuvuši Maikls Džeksons, Deivids Bovijs, Endijs Vorhols un Džeimss Dīns.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu