Ar ozolā iekārtām mucām atgādina par AES bīstamību (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atceroties Fukušimas katastrofas postījumus pērnā gada 11.martā un aicinot ikvienu aizdomāties par potenciālajiem draudiem, ja Lietuvas pilsētā Visaginā tiks uzbūvēta jauna atomelektrostacija, Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvji pie Nacionālā teātra augošā ozolā iekāruši piecas dzeltenas mucas, kādās tiek glabāti kodolatkritumi.

Kā informēja partijas pārstāvji, LZP aizvien turpina iestāties pret Latvijas dalību jaunās atomstacijas būvniecībā un šādi atgādina sabiedrībai, ka atomenerģijas iegūšanas un ražošanas cena patiesībā ir krietni vien augstāka, nekā mēs domājam. «Vai mēs gribētu elektrību savā naktslampiņā, ja zinātu, ka tas maksā mūsu un mūsu tuvinieku dzīvības?» taujā LZP.

LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks norādīja uz mucu atrašanās vietas simbolisko nozīmi sakot, ka «kodolradioaktīvo atkritumu mucas ozolā pie Nacionālā teātra ir tikpat stulbi kā otrai zaļākajai valstij pasaulē piedalīties atomstacijas būvniecībā».

«Zīmīgi, ka šis laiks sakrīt arī ar premjera Valda Dombrovska (V) valdīšanas trešo gadadienu un tieši viņa rokās ir ļoti daudz kāršu, lai ietekmētu kodolstacijas būšanu vai nebūšanu mūsu pierobežā,» pauda LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP pārstāvji atzina, ka šo akciju veikuši nesaskaņoti un pagaidām nezina, cik ilgi mucas turpinās karāties ozolā - līdz šim neviens neesot interesējies par to aizvākšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu