Mēģinās pārdalīt Sadauska mantojumu (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mirušā uzņēmēja Ādolfa Sadauska dēls caur tiesu cer atgūt visu tēva mantojumu, liecina "Baltic Screen" publikācija laikrakstā "Dienas Bizness".

12 gadus pēc autotirgotāja bojāejas autokatastrofā viņa dēls Viārs nolēmis mēģināt caur tiesu atgūt arī to mantojuma daļu, kas ar tiesas spriedumu tika nodota Benitai Sadauskai - bojāgājušā uzņēmēja dzīvesbiedrei, pašreizējai uzņēmuma "Domenikss" īpašniecei un Latvijas trešajai bagātākajai sievietei.

Pēc ilgiem mantinieku strīdiem par apšaubāmo testamentu 2003.gadā Jūrmalas pilsētas tiesa beidzot nolēma, ka Ā.Sadauska atstātais mantojums sadalāms četrās daļās - viņa bērniem no iepriekšējās laulības V.Sadauskim un Kristiānai Blūmai, kā arī pēdējai dzīvesbiedrei B.Sadauskai un viņas un Ā.Sadauska meitai Elizabetei Mersedesai.

Šāds spriedums tika pamatots ar lietā esošajām laulību un dzimšanas apliecību kopijām.

Tagad V.Sadauskis Rīgas apgabaltiesā iesniegto prasību atcelt šo tiesas spriedumu un nodot lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā pamato ar jaunatklātiem apstākļiem - no prasības pieteikumam pievienotajiem oficiālajiem dokumentiem izriet, ka viņa tēva un B.Sadauskas laulības noslēgšanas fakts "nav reģistrēts nevienā no iestādēm, kurām bija tiesības reģistrēt laulību, t.i., ne baznīcā, ne Dzimtsarakstu nodaļā".

Tiesu materiālos atrodamā Ā.Sadauska un B.Sadauskas laulību apliecības kopija liek domāt, ka laulība reģistrēta 1993.gada 18.decembrī, taču no baznīcas dokumentiem izriet, ka uzsaukto un laulāto saraksta grāmatā ieraksts par šīm personām izdarīts tikai gandrīz divus gadus vēlāk, turklāt šajā ierakstā minēts tikai nodoms slēgt laulību. Arī Tieslietu ministrijas sniegtās izziņas nav apliecinājušas šādas laulības noslēgšanu.

No tā saskaņā ar prasītāja pārliecību secināms, ka B.Sadauska nav pierādījusi, ka ir noslēgusi laulību ar Ā.Sadauski, bet, ja reiz tā, arī par pirmās šķiras mantinieci nav uzskatāma.

B.Sadauskas pārstāvji komentārus nesniedza.

V.Sadauskis neatrodas Latvijā, taču lietas apstākļus komentēja šādi: "Es pieļauju, ka tā ir bijusi mana tēva piesardzība, jo jūs zināt, kā ir vīrietim, kas pirmoreiz aplaužas laulībās, tad vēl otro reizi, un tad šī bija trešā reize - es domāju, ka viņš varbūt visu tā uztaisīja, lai neķēpātu papīrus, jo tur it kā nekas nav ne piereģistrēts, ne pabeigts."

Tiesa, pat tad, ja tiesa pieteikumu pieņems un izlems par labu V.Sadauskim, tas vēl nenozīmē, ka B.Sadauskai noteikti nāksies šķirties no vismaz būtiskas daļas savu īpašumu. Jau mantojuma pirmās dalīšanas laikā B.Sadauska bija nodibinājusi jaunu mašīnu "Mercedes Benz" tirdzniecības kompāniju, tagad pazīstamo "Domenikss", savukārt no mantiniekiem sadalāmās Ā.Sadauska īpašumā bijušās firmas "Domeniks" bija palikusi tikai tukša čaula.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu