Krāsas tavā ēdienkartē (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Krāsu terapijā un dažādos ar krāsām saistītos pētījumos tiek skaidrots, kā krāsas ietekmē cilvēka izskatu, fizisko un garīgo veselību, un pat apetīti! Turklāt svarīgas ir ne tikai virtuves sienu, galdauta, vai trauku krāsas, bet arī paša ēdiena krāsas.

Zinātnieki apgalvo, ka ēdieni sarkanā krāsā, tādi kā tomāti, paprika, arbūzi, ķirši un avenes, piesātina ķermeni ar enerģiju. Vairo mūsos mērķtiecību, atbrīvo. Tie vairo mūsu pārliecību par sevi un iedvesmo sasniegt nospraustos mērķus. Sarkanas krāsas ēdieni sargā sirdi un uzlabo asinsriti.

Zaļā krāsa ir harmonija un miers. Jo vairāk ēdam gurķus, zaļos ābolus un dažādus zaļos garšaugus, jo vieglāk mums uztvert pasauli tādu, kāda tā ir, dzīvojam saskaņā ar apkārtējiem. Ar zaļo krāsu ir "vieglāk elpot", mazinās stress, pārslodzes un galvassāpes. Iespējams, tādēļ, ka zaļā krāsa asociējas ar ziedēšanu, pavasari, atjaunošanos.

Labu garastāvokli nodrošinās ēdieni dzeltenā krāsā - tādi kā melones, banāni, ķirši, aprikozes. Dažos pētījumos pierādīts, ka dzelteni ēdieni palīdz ārstēt nervu kaites.

Ja ēdiena krāsa ir oranža, tas garastāvokli uzlabos vēl vairāk. Burkāni, ķirbji un citi oranži ēdieni var ievērojami uzlabot garastāvokli, bet ilglaicīga un regulāra šo ēdienu izmantošana uzturā ārstēs nomāktību, skumjas. Oranžā krāsa nostiprina imunitāti, gremošanu, kā arī vairo mūsos spēju komunicēt un pozitīvi izturēties pret apkārtējiem, un pat vairo seksualitāti.

Brūnā krāsa ir noturība un tai pašā laikā uzmanīšanās. Mēs skatāmies uz pasauli ar godīgām acīm, un no pārējiem arī gaidām godīgumu. Šī krāsa ietekmē prāta un fiziskās spējas. Tādēļ, pēc krāsu teorijas, ja vēlies justies aizsargāts un saprātīgs - ēd griķus un dzer kakao.

Violetā ir filozofu un mistiķu, garīgās attīstības, domu lidojuma un jūtu dziļuma krāsa. Violetie produkti baklažāni, bietes, plūmes un vīnogas attīsta intuīciju, izdomu, uzlabo prāta darbību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu