MWC: Kodolu kari un Nokia ar superkameru (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Globālā mobilo sakaru industrijas konferencē un izstādē «Mobile World Congress 2012» (MWC) Barselonā galvenās tēmas ir daudzkodolu procesoru viedtelefoni, kā arī jaunais «Nokia» tālrunis ar 41 megapikseļa izšķirtspējas kameru, raksta tehnoloģiju portāli.

Portāls «TechRadar.com» pārskatā par MWC pirmajām dienām raksta, ka teju visi jaunie viedtelefoni, kas prezentēti pasākuma laikā, ir aprīkoti ar četru kodolu procesoriem, kas to darbību padara «zibenīgi ātru». Daudzkodolu procesors ir viena mikroshēma, kurā pusvadītāji sagrupēti tā, ka tie darbojas kā divi, četri vai vairāk atsevišķi mikroprocesori.

«TechRadar.com» raksta, ka šāds datu apstrādes spēks vajadzīgs tikai tad, ja telefonu izmanto galvenokārt kā izklaides - spēļu vai video skatīšanās - ierīci. Turklāt tādi izklaides risinājumi, kas prasītu tik spēcīgu procesoru jaudu, vēl nemaz nav pieejami tirgū.

Portāls atsaucas uz mobilo telefonu ražotāja «Nokia» vadītāju Stīvenu Elopu, kurš teicis - viņaprāt, četru kodolu procesori ir vajadzīgi, lai sasildītu rokas pie telefona kabatā. Kā zināms, jaudīgi procesori sakarst gan parastajos galda un portatīvajos datoros, gan telefonos.

Aizraujas ar ekrāniem, aizmirst par baterijas kalpošanas laiku

«TechRadar.com» raksta, ka viedtelefonu industrija ir «apsēsta ar lielākiem, košākiem augstas izšķirtspējas ekrāniem, ātrākas darbības mikroshēmām un plānāku dizainu», uzdodot jautājumu: «Bet kā būtu ar labāku lietojamību un garāku akumulatora darbības laiku?»

Pārskatā portāls arī min tendenci uz aizvien lielākiem ekrāniem (nepārkāpjot telefonu kabatas formātu) un lielo skaitu jauno telefonu ar jaunāko «Android» operētājsistēmas versiju «Ice Cream Sandwich». «TechRadar.com» prognozē, ka jaunie, košie un jaudīgie telefoni būšot dārgs prieks.

Nokia pārsteidz ar 41 megapikseļa kameru telefonā

Savukārt otra MWC sensācija bija jaunais «Nokia 808» telefons ar 41 megapikseļa izšķirtspējas kameru, kas pēc megapikseļu skaita apsteidz daudzas dārgas fotokameras. «Nokia» jaunajā fotoflagmanī izmantotā kamera daudzkārt pārsniedz citu viedtelefonu kameru izšķirtspēju, kas parasti ir ne vairāk par 12 megapikseļiem, kā arī tā sauktās pusprofesionālās digitālās kameras, piemēram, «Canon EOS 600D» bilžu elementa jauda ir tikai 18 megapikseļi.

Vairākos portālos par «Nokia 808» rakstīts, ka tas izstrādāts galvenokārt, lai ar sensāciju spodrinātu «Nokia» tēlu, jo MWC laikā no kompānijas bijis samēra maz ziņu. Turklāt «Nokia N8» mantinieks darbojas ar «Symbian» operētājsistēmu, kuru «Nokia» sola savos viedtelefonos pakāpeniski aizstāt ar «Microsoft» izstrādāto «Windows Phone 7» operētājsistēmu.

MWC tiek rīkots Barselonā kopš 2006.gada, pirms tam līdzīgs pasākums ar nosaukumu «3GSM» notika ik gadu Francijas pilsētā Kannās, taču apmeklētāju skaits pārsniedza vietējo telpu un viesnīcu kapacitāti. Tiek lēsts, ka šā gada MWC apmeklēs 50 000-60 000 nozares pārstāvju un žurnālistu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu