Latvijas Zaļais punkts Zemgalē sāk kampaņu „Šķiro pa tīro!”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada aprīlī Latvijas Zaļais punkts trīs Zemgales pilsētās – Jelgavā, Dobelē un Bauskā sāks kampaņu „Šķiro pa tīro!”. Kampaņas mērķis ir rosināt cilvēkus domāt un rīkoties videi draudzīgi, radīt sabiedrībā ieradumu šķirot plastmasu, papīru, stiklu un nolietotās elektropreces, kā arī informēt par šķirošanas iespējām Zemgalē.

Katrā pilsētā iedzīvotājus šķirot aicinās kampaņas patrons – Jelgavā Jānis Jubalts, grupas „Prāta vētras” mūziķis, Dobelē Edgars Gaigals, Latvijas kristīgo skautu 181. vienības priekšnieks, Bauskā laikraksta «Bauskas Dzīve» žurnālists Vilnis Auzāns.

Jelgavas kampaņas patrons Jānis Jubalts norāda: „Man kā jelgavniekam ir svarīgi, lai mana pilsēta ir sakopta un lai cilvēki izturas atbildīgi pret vidi. Pareizi šķirojot atkritumus, mēs piešķiram nevajadzīgām lietām otru dzīvi, tā saudzējot resursus un dabu. Tāpēc aicinu ikvienu jelgavnieku aktīvi iesaistīties šķirošanā un regulāri sākt to darīt jau aprīlī. Sasparojieties arī uz Lielo talku 18. aprīlī, kad sakopsim visu Jelgavu, visu Latviju!”

Kampaņa „Šķiro pa tīro!” tiks atklāta 1. aprīlī Jelgavā, 2. aprīlī Dobelē, bet 3. aprīlī Bauskā. Atklāšanas pasākumi katrā pilsētā ir pulksten 13, kuros jelgavniekus, dobelniekus, baušķeniekus un pilsētu viesus uzrunās pašvaldību vadības pārstāvji, atkritumu apsaimniekošanas organizācijas, kampaņu patroni, kā arī Latvijas Zaļā punkta valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs. Dienas kārtībā skolēnu plakātu konkursa „Šķiro pa tīro!” uzvarētāju apbalvošana, PET pudeļu placināšanas paraugdemonstrējumi, kā arī akciju „Šķiro stiklu!”, „Šķiro plastmasu!” un „Nekrāj krāmus!” pasludināšana.

Dobelnieks Edgars Gaigals atzīmē, ka „bieži, atrodoties Dobeles apkārtnes mežos, var redzēt, cik ļoti daudz drazu cilvēki aiz sevis atstāj. Taču sakopt aiz sevis taču ir tik vienkārši! Manuprāt, kampaņa „Šķiro pa tīro Dobelē!” ir labs iemesls uzrunāt cilvēku un atgādināt viņiem, kāpēc ir svarīgi domāt par vidi un šķirot atkritumus. Tas ir neprāts neizmantot atkritumu pārstrādes iespējas, ja jau reiz varam nederīgām lietām piešķirt otru dzīvi!”

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, 18. aprīlī Latvijā tiks organizēta otrā vides sakopšanas akcija Lielā talka, aicinot ikvienu padarīt Latviju par tīrāko vietu pasaules kartē. Esiet atsaucīgi, atbildīgi, čakli un iesaistieties Lielajā talkā!

Bauskas kampaņas patrons Vilnis Auzāns ar lepnumu stāsta: „Bauska bija pirmā Latvijas pilsēta, kurā sākām šķirot atkritumus un mest tos zaļajos, zilajos un dzeltenajos konteineros. Zinu, ka daudziem baušķeniekiem un rajona iedzīvotājiem rūpes par apkārtējo vidi jau kļuvušas par pašsaprotamu ikdienas sastāvdaļu. Diemžēl nevietā izmestas drazas un netīrumi joprojām vēl ir. Sāksim šodien no vienas malas, mēs, baušķenieki, no dienvidiem, latgalieši no austrumiem, citi no ziemeļiem un vakariem. Sakopsim šomēnes savu zemi. Cītīgi diendienā strādājot, 18. aprīlī atliks tikai mazumiņš. Tad pavasara plaukumā skaista un tīra 19. aprīļa rītā modīsies mūsu Latvija,” atzīmē Vilnis Auzāns un piedāvā 18.aprīlī visiem aktīvi piedalīties arī Lielajā talkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu