Jauns MINI konceptauto Ženēvā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

MINI stendā Ženēvas auto izstādē debitēs Clubvan Concept jeb automobilis, kas pēc BMW koncernā ietilpstošā uzņēmuma informācijas ir domāts lietošanai gan darba, gan brīvajā laikā. Tas arī esot pirmais auto mazās klases premium venu segmentā.

Ar Clubvan Concept MINI vēlas pierādīt, ka stilīgam auto nav jābūt nepraktiskam un ka praktiskums var būt stilīgs. Konceptauto ir veidots uz modeļa Clubman bāzes un no tā faktiski atšķiras tikai ar atdalītu kravas telpu, kurā bulciņu kastes un puķu podus var iekrāmēt pa dalītām aizmugurējām durvīm.

Foto: MINI

Clubman Concept ideoloģiskais priekštecis ir auto, ko MINI radīja tikai vienu gadu pēc oriģinālā supermini automobiļa dzimšanas. «Bīna mašīnas» autori toreiz ātri vien saprata, ka būs nepieciešams modelis ar paaugstinātu funkcionalitāti, tādēļ radīja Morris MINI Van. Tas bija auto ar 10 milimetrus garāku riteņu bāzi, atsevišķu kravas nodalījumu un divviru durvīm aizmugurē. Vēlāk uz šā auto bāzes tika radīts Morris Mini Traveller ar stiklotiem sāniem un četrām sēdvietām (šā modeļa pēctecis savukārt ir Clubman).

Clubvan Concept ir divas sēdvietas, kas ar režģi tiek nodalītas no kravas telpas ar gludu grīdu. Pārvadājamās lietas kravas nodalījumā var ielikt dažādos veidos – gan pa sānu durvīm, gan arī divviru durvīm aizmugurē.

Izmēru ziņā auto neatšķiras no Clubman un arī motorizācijas jomā nekas jauns acīmredzot nav izdomāts, jo preses materiālos par to nav ne vārda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu