Referendumā pārkāpumi konstatēti tikai Rīgā un Skrīveros; pārsvarā savākti dzērāji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Referenduma dienā sestdien dažādi pārkāpumi konstatēti tikai Rīgā un Skrīveros, pārsvarā policijai nācies savākt dzērājus.

Rīgā tautas nobalsošanas dienā sabiedriskā transporta pieturā «Dzirnavu iela», P.Brieža ielā, iepretī 143.vēlēšanu iecirknim pārkāpti aģitācijas noteikumi. Pieturā, kas ir tuvāk par 50 metriem no iecirkņa, bija izvietots reklāmas plakāts - «Balso ar balto lapu».. Policijā sākta administratīvā lietvedība. Par pārkāpumu ziņoja vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja.

Savukārt Gaiziņa ielā, Rīgā, pēcpusdienā izcēlās konflikts starp vēlēšanu komisijas locekļiem un kādu vīrieti. Policijā sākta administratīvā lietvedība.

Balsošanas iecirknī Baltezera ielā, Rīgā, vīrietis atradās alkohola reibuma stāvoklī, ar ko traucēja sabiedrisku mieru un kārtību. Viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Nobalsošanās iecirknī Brīvības gatvē, Rīgā, vīrietis lamājās necenzētiem vārdiem, traucēja sabiedrisku mieru un kārtību, kā arī atradās alkohola reibuma stāvoklī - 2,60 promiles.

Savukārt Dammes ielā, Rīgā, 34.vēlēšanu iecirknī, referenduma novērotājs atradās alkohola reibuma stāvoklī. Persona aizturēta un nogādāta Kurzemes iecirknī.

Arī 204.vēlēšanu iecirknī, Salaspils ielā, Jūrmalā, vīrietis atradās alkohola reibuma stāvoklī.

Savukārt Skrīveru kultūras namā izvietotajā vēlēšanu iecirknī ieradies 1985.gadā dzimis vīrietis cilvēka cieņu aizskarošā alkohola reibumā - viņa izelpā tika konstatētas 2,7 promiles alkohola. Viņam Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Kurzemes, Vidzemes un Latgales reģiona vēlēšanas iecirkņos nekādi pārkāpumi nav konstatēti.

Jau vēstīts, ka sestdien notika referendums par divvalodību Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu