Neimane aukstajā laikā iesaka ēst ķiplokus un zupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai pēc iespējas efektīvāk sasildītos un nodrošinātu ķermeni ar nepieciešamajām barības vielām tik lielā salā, kādu Latvija piedzīvo patlaban, rekomendējams ēst zupas, sīpolus un ķiplokus, kā arī lietot garšvielas, pastāstīja dietoloģe Lolita Neimane.

Viņa atzīst, ka nav universālas receptes, ko lietot uzturā aukstā laikā, taču vispraktiskākā esot silta zupa ar dārzeņiem, kam iespējams pievienot arī gaļu. «Ar dārzeņiem nevajag saprast kaut ko eksotisku. Nevajadzētu aizmirst par tādiem Latvijai raksturīgiem un derīgiem dārzeņiem kā bietes, burkāni, kāposti, kāļi,» skaidro Neimane.

Eksperte arī iesaka pastiprināti uzturā lietot sīpolus un ķiplokus, kā

arī dažādas sasildošas garšvielas - piemēram, kariju un čili, ko iespējams pievienot daudziem ēdieniem.

Pēc Neimanes teiktā, īpaši aktuālas lielā salā kļūst arī tējas, no kurām pati pēdējā laikā iecienījusi ingveru ar medu un citronu. Tāpat tējām esot iespējams pievienot kanēli.

Jau ziņots, ka gandrīz visā Latvijā šonakt sals bijis lielāks par mīnus 25 grādiem, vien piekrastes rajonos sals bijis ap mīnus 20 grādiem.

Šorīt gaisa temperatūra Madonā pazeminājusies līdz mīnus 32 grādiem. Rēzeknē, Zosēnos un Alūksnē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 30 grādiem, Gulbenē un Daugavpilī - mīnus 29 grādiem, Zilānos un Priekuļos līdz mīnus 28 grādiem, bet Rīgā gaisa temperatūra bijusi mīnus 24 grādi.

Šonedēļ aukstāka nakts ir gaidāma uz sestdienu, kad gaisa temperatūra austrumu rajonos pazemināsies līdz mīnus 33 grādiem, bet citviet Latvijā gaisa temperatūra tiek prognozēta no mīnus 25 līdz mīnus 30 grādiem, vien jūras piekrastē būs mīnus 22 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu