IZM pārmetumi Skolotāju kongresa valdei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/I.Kundziņa

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics vakar, uzrunājot izglītības pārvalžu vadītājus, aicināja racionāli izturēties pret Skolotāju kongresa valdes aicinājumiem.

Skolotāju kongresa valdei IZM pārstāvis pārmeta situācijas izmantošanu, priekšvēlēšanu gaisotnē aktualizējot un saasinot izglītības nozarē sāpīgus jautājumus.

Gruškevics apliecināja IZM gatavību sadarboties šo jautājumu risināšanā, vienlaikus uzsverot, ka nav tāda instrumenta, kas momentāni atrisinātu pedagogu problēmas.

Viņš arī aicināja izglītības pārvalžu vadītājus sekot līdzi noskaņojumam rajonu skolās, lai nesāktos procesi, kurus vēlāk nav iespējams apturēt.

Jau ziņots, ka Latvijas Skolotāju kongresu paredzēts rīkot 29.aprīlī Rīgas Kongresu namā un tajā aicināti piedalīties galvenokārt izglītības iestāžu pārstāvji, nevis IZM ierēdņi.

Skolotāju kongresa valde jau izplatījusi vairākus paziņojumus, aicinot uz Saeimas miermīlīgu ielenkšanu, nepametot savu vietu, līdz Saeimas deputāti nebūs nolikuši savas pilnvaras. Tāpat kongresa valde aicinājusi IZM ierēdņus pamest darbu ministrijā un doties strādāt uz bērnudārziem vai augstskolām.

Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētājs ir pedagoģijas zinātņu doktors Edgars Kramiņš. Kongresa domē darbojas Latvijas Universitātes Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Ausma Cimdiņa, ekonomikas zinātņu doktore un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas pasniedzēja Sarmīte Jēgere, Latvijas Universitātes pasniedzējas Aija Priedīte un Skaidrīte Lasmane.

Domē ir arī Rīgas 49.bērnudārza vadītāja Īrija Bērziņa, Rīgas Valda Zālīša pamatskolas direktores vietniece Inta Rakēviča, Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Lavrinoviča, pedagoģe Biruta Bauma un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu