Pēc deviņiem gadiem īpašniece atgūst nozagto BMW

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādai iedzīvotājai ir izdevies atgūt pirms deviņiem gadiem nozagto BMW markas automašīnu. Tukuma policijas iecirknī auto bija izsludināts meklēšanā kopš 2002.gada, pirmdien informēja LNT raidījums «Tautas balss».

Atgūtā auto īpašniece Anita Cāzere raidījumam pastāstīja, ka viņai gandrīz pirms desmit gadiem šo auto bija uzdāvinājis vīrs – uz 40 gadu jubileju.

Brīvi pārvietojas ar zagtu auto

Kamēr policija meklējusi nozagto auto, tas brīvi piedalījies ceļu satiksmē, līdz pēdējā pārbaudē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) atklājies, ka spēkrats ir zagts.

«Izejot tehnisko apskati, bija secināts, ka šasijas numurs ir pārmetināts,» stāstīja Anita. Citi mašīnai būtiski numuri bija palikuši nemainīgi. «Paiet laiks, sāk rūsēt tā vieta, tāpēc arī piefiksēts.»

Anitai nozagtais auto CSDD bijis reģistrēts kā BMW 316. Šobrīd šajā lietā cietušie ir divas personas – Anita un tā persona, kam šo auto konfiscēja.

«Iekrīt» numura salīdzināšanas procedūrā

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors intervijā «Tautas balsij» sacīja, ka Anitai nozagtais auto līdz 2006.gadam izgājis tehniskās apskates un nekas aizdomīgs netika konstatēts.

Tad kādu laiku auto vairs uz tehnisko apskati nebrauca, līdz 2010.gadā šai automašīnai CSDD veica numura salīdzināšanu. «Tika konstatēts, ka numurs neatbilst oriģinālam, un automobilis tika nodots policijas rīcībā,» atzina Aizpors.

Ierosina jaunu kriminālprocesu

Patlaban policijā ierosināts kriminālprocess par automašīnas identifikācijas numuru viltošanu, informēja Valsts policijas Autozādzību novēršanas un izmeklēšanas nodaļas priekšnieka vietnieks Oskars Komuļs.

«Šā procesa ietvaros tika nozīmētas ekspertīzes un veikti pieprasījumi gan ražotājam, gan vietējiem dīleriem ar mērķi identificēt automašīnu. Izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka šai automašīnai numurs ir iemetināts - nav izmainīts, bet gan izgriezts no citas automašīnas un piemetināts, kura pēc saviem tehniskajiem datiem vairāk vai mazāk ir līdzīga. Tika konstatēts, ka automašīna no 2002.gada ir meklēšanā Tukuma policijas iecirknī,» skaidroja Komuļs.

Tukuma policistu ierosinātajai krimināllietai par zādzību ir jau iestājies noilgums. Tagad ir ierosināts jauns kriminālprocess par identifikācijas numuru viltošanu. Komuļs piebilda: «Attiecīgi notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu personas, kas ir izdarījušas šo noziedzīgo nodarījumu. Protams, izmeklēšana turpinās.»

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu